Menu

Cart

Content

Breadcrumb

nieuws

Herfstproeverij 2019

5da04da320c40 flyers 105x297 3 1

Wijnreis Castillië y Leon 2019

Het programma van onze wijnreis naar Castillië y Leon is zo goed als rond.

Woensdag:
29-mei 11:50 Aankomst/llegada Madrid Barajas luchthaven
29-mei 14:00 Meson de Cándido Segovia (maaltijd)

Menu:
• Judiones de La Granja/Landelijke bonensoep met lokale charcuterie ( nen goeie fond)
• Cochinillo Asado/ Gebraden biggetje (Specialiteit)
• Tarta Ponche con Helado Mantecado/ Taart met ambachtelijk ijs
• Vino de la Casa / Bebidas/ Wijn en dranken
• Café

29-mei 16:30 Bezoek Segovia Segovia (stadswandeling)
29-mei 19:30 Javier Rodriguez Vilafranca del Duero (Bezoek +degustatie + tapas)
29-mei 10:30 Hotel Felipe IV Valladolid (inchecken)

Donderdag:
30-mei 11:00 Wijnmuseum Peñafiel (bezoek)
30-mei 13:00 Santiago Arroyo Sotillo de la Ribera (bezoek + degustatie + maaltijd)
30-mei 20:00 Tapasroute Valladolid

Vrijdag:
31-mei 11:00 Felix Lorenzo Cachazo Pozaldez (bezoek + degustatie + maaltijd)
31-mei 18:30 Workshop Cocktails Valladolid
31-mei 21:00 Mesa Cero Valladolid (maaltijd)

Zaterdag:
1-juni 11:00 Kaasmakerij Mucientes (bezoek + degustatie)
1-juni 13:00 Bodega aula de interpretacion mucientes (bezoek)
1-juni 14:00 Bodega Sinforiano Mucientes (bezoek + degustatie + maaltijd)
1-juni avond: vrij of shopping night Valladolid

Zondag:
2-juni 11:00 Bodegas Cesar Principe Fuensaldaña (bezoek + tapas)
2-juni 13:30 vertrek luchthaven Barajas Madrid.

Kom jij ook Spaanse lekkere wijnen ontdekken?

lenteflyerwebsite2019aangepast

Wat is er aan de hand in cava-land?

Wat is er aan de hand in cava-land?

Het is groot nieuws in de wereld van wijnkenners: negen producenten van cava uit de topcategorieklasse, verenigd in Corpinnat, stappen uit D.O. Cava, de officiële cava-appellatie. Dat wil zeggen dat ze niet langer de beroemde Spaanse schuimwijn op de markt zullen brengen als cava, maar wel onder hun eigen label. Onvrede over de huidige regels rond prijs en kwaliteit liggen mee aan de basis.

Corpinnat is in 2017 opgericht door zes Spaanse cava-producenten: GramonaLlopartNadalRecaredoSabaté i Coca en Torelló. Vorig najaar sloten Huguet-Can FreixesJuliaBernet en Mas Candi zich daarbij aan. Het zijn niet de grootste huizen, ze zijn goed voor 1 procent van de totale productie. Kwalitatief zijn ze wel top: ze produceren 30 procent van de cava's in de topcategorie gran reserva.

De huidige regelgeving voor cava is veel te laks, vindt Corpinnat. Grote producenten mikken alleen maar op een zo groot mogelijke distributie tegen een zo laag mogelijke prijs, en dat ondermijnt de kwaliteit. Het mag best strikter, vinden de negen topproducenten. Ze stelden een hele set regels op die ze graag toegepast zouden zien.

Zoals: de benaming "cava" moet gereserveerd worden voor productie in specifieke gebieden in Penedès, een wijnregio ten zuidwesten van Barcelona. Lokale druivensoorten moeten 90 procent van de samenstelling uitmaken. De focus moet liggen op organische landbouw, langere rijpingsprocessen en manuele oogst.

Over drie maanden drinken we Corpinnat-"cava"

Corpinnat knoopte hierover gesprekken aan met de D.O. Cava, de Spaanse instantie die instaat voor de regulering over cava. Maar maandenlang overleg heeft blijkbaar niets opgeleverd. De negen wijnhuizen hebben beslist dat ze uit de D.O. Cava stappen en onder hun eigen, intussen door Europa erkende, label Corpinnat "cava" op de markt zullen brengen.

Alleen zullen ze het dan geen cava meer kunnen en mogen noemen. Op de flessen komt de vermelding "Vino Espumoso de Calidad, Método Tradicional" (vrij vertaald, mousserende wijn van kwaliteit, traditionele methode). Over ongeveer drie maanden zouden de eerste flessen met het label Corpinnat op de markt kunnen komen.

"Corpinnat" is overigens niet toevallig gekozen als naam. "Cor" staat voor de plek waar 130 jaar geleden de mousserende wijn voor het eerst geproduceerd werd, "Pinnat" is afgeleid van "pinnae", wat naar de oorsprong van het woord Penedès verwijst, "rotsachtige bodem".

Aankomende VinoTapa

De Spaanse keuken is er één van pure ingrediënten. Van ambachtelijke producten, 't liefst uit eigen streek. Hier worden eenvoudige gerechten met veel smaak gemaakt. Spaanse wijnen, hoe kan het ook anders, passen daar het beste bij. 
Dankzij 
TapaBar en Vino Santi  hoeft u niet naar Spanje te reizen om te genieten van een zorgeloze Spaanse levensstijl.  TapaBar wordt een plek waar men elkaar kan ontmoeten onder het genot van een heerlijk glas wijn en een lekker hapje.
Op donderdagavond 28 februari 2018 organiseren we samen een unieke avond die je zeker niet mag missen.
In  de vooravond voorziet Vino Santi een wijnproeverij met tal van referenties uit vrijwel heel Spanje. In een familiale sfeer laten we u graag een origineel assortiment Spaanse wijnen proeven. De proeverij wordt ondersteund door verschillende Spaanse wijnhuizen. Wijnen uit oa Rioja, Ribera Del Duero, Priorat, Rias Baixas, Ribeiro, Monterrei, Navarra, Penedes, Jerez, Cadiz, Valencia, Rueda, La Manchuela,Toro, Somontano…
Aansluitend kan u genieten van de overheerlijke tapas die met veel liefde door de vrouw des huizes worden bereid. U kan tijdens het genot van deze tapas ook wijnen per glas of per fles bekomen tegen democratische prijzen.
Laat je overtuigen door de lekkere tapas en mooie Spaanse wijnen!
 
Wanneer; donderdagavond 28 februari 2018.
Locatie:  TapaBar, Pelgrimstraat 21, 2000 Antwerpen, Tel. 03 / 234 01 22, 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ligging
Wijnproeverij: 18u00-22u00 – vrije inkom, iedereen welkom – mogelijkheid tot aankoop.
Tapas: 18u00 – 22u30 – tegen democratische prijzen.

 

Doorbreek de week en mis deze gezellige unieke avond niet.
Het leven is tekort om niet te genieten

Valentijn in de kluis...

Start Valentijn met een glasje wijn in onze kluis. Op donderdag 14 februari en vrijdag 15 februari 2019 is Vino Santi open tot 22u00. Tussen 18u00 en 22u00 kan u bij ons genieten van een glaasje wijn. Om de honger te stillen en de liefde aan te wakkeren voorzien we ook kaasschotels.  In onze kluis kan u gezellig genieten van de betere wijnen van Vino Santi. Exclusieve wijnen kunnen tijdens deze Valentijnsavonden geproefd worden tegen democratische prijzen.  Gezien het éénmalig karakter van de activiteit, nemen we geen reservaties aan.

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect