Menu

Cart

Content

Breadcrumb

GARNACHA “LA CANTERA¨ CEPAS VIEJAS

GARNACHA “LA CANTERA¨ CEPAS VIEJAS
Regio Navarra
Appelatie D.O. Navarra
Wijnhuis CASTILLO DE MONJARDIN
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 9,00
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Gelegen in de vallei van San Esteban, beste zone voor wijncultuur in Navarra (Tierra Estella). Castillo de Monjardin beschikt over 120 ha eigen wijngaard, gelegen op de zonnige flanken van de vallei (600 m. hoogte), die tijdens de zomer worden afgekoeld door de Cierzo-wind. De combinatie van dit uniek microklimaat en de ligging van de wijngaarden (600m) maakt het mogelijk wijnen te produceren met een uniek en intens aroma. Doelstelling is Chardonnay, Cabernet en Merlot van topkwaliteit te produceren. Monjardin heeft voor de beste oenologische variëteiten en klonen van laagste opbrengst gekozen. De wijnstokken worden geleid op zo'n manier dat ze best kunnen worden verzorgd en worden gesnoeid volgens de Cordon-Royal methode.

Een goed voorbeeld van wijngaarden die de mogelijkheid bieden om monocepage te werken. Bewerkt op 100 jaar oude wijngaarden. Na een houtrijping van 6 maanden, bekom je de maximale expressie van de variëteit uit het koele noorden van Spanje. Van de wijngaard “La Cantera” met meer dan 70 jaar ouderdom. Hiermee bekomen we een verfijnde en geconcentreerde Garnacha.

Castillo Monjardin Garnacha is een smakelijke, evenwichtige wijn.  Rijp fruit,  zoete specerijen, balsamico, groenten, mooie rijpe tannines en een aangename afdronk.
Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Nu op dronk. De optimale drinktemperatuur voor Castillo Monjardin Garnacha is 17°C.

100% Garnacha tinto.

90 Ptn Wine Spectator
90 Ptn Guia Peñin

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect

Log In or Register