Menu

Cart

Content

Breadcrumb

MANZANILLA SOLEAR EN RAMA - 37,5 CL

MANZANILLA  SOLEAR EN RAMA - 37,5 CL
Regio Andalusië
Appelatie D.O. Jerez-Xérès-Sherry
Wijnhuis BODEGAS BARBADILLO
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 13,50
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Barbadillo is altijd een voorloper geweest in de DO. Samen met hun Catalaanse oenologe Montse Molina waren zij de eersten die een manzanilla en rama op de markt durfden te brengen. Sindsdien wordt van deze manzanilla één botteling ( saca ) per seizoen gedaan, elk seizoen krijgt een ander etiket. Dit concept van sherrywijnen die nog kunnen verouderen op fles en waarvan een eindig aantal flessen gebotteld wordt ( en elke saca verschillend kan zijn van de vorige ) veroorzaakt een min of meer Copernicaanse revolutie in Jerez. Met voor - en tegenstanders. Hoedanook brengt het ons wijnen met een uniek, complex smaakaroma.
Deze Solear en rama ( botteling met minimale filtering en stabilisatie ) wordt 4 keer per jaar gebotteld - lees : 4 saca's per jaar, één per seizoen. Elke botteling reflecteert dan ook de kenmerken van het seizoen. In de zomer bijvoorbeeld is de flor iets dunner dan in de lente of herfst en heeft een iets kleinere invloed op de sherry. Door ' en rama ' te bottelen behoudt de wijn zijn specifieke kenmerken en kan hij nog evolueren op fles en aan complexiteit en aroma's winnen.

Intense aroma's van zilte zeelucht, stro en gedroogde bloemen. Hinten van deeg, leer, geroosterde amandel en hazelnoot, mediterraan kruid. Even complex in de mond, droge afdronk met een licht bittertje. Solera van 8 à 9 jaar.
Aanbevolen bij vis,sushi,schelp- en schaaldieren, jamon. Aperitief.
100% Palomino fino
Guía Peñín 2017 96ptn
Robert Parker 2016 94ptn

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect