Menu

Cart

Content

Breadcrumb

RETO - MANCHUELA - TIJDELIJK UIT VOORRAAD

RETO - MANCHUELA - TIJDELIJK UIT VOORRAAD
Regio Castilla la Mancha
Appelatie D.O. Manchuela
Wijnhuis PONCE
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 14,50
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Een relatief jong project van de Ponce familie die voorheen hun druiven verkochten aan de coöperativa in de regio Machuela. In 2003 besluiten zij echter een andere koers te volgen. De jonge en immer enthousiaste Juan Antonio Ponce start, nadat hij eerst drie jaar stage heeft gelopen in de Rioja bij het Remelluri waar Telmo Rodriguez op dat moment de wijnmaker van dienst is, in 2005 op 23-jarige leeftijd start hij zijn eigen bodega. Hij raakt geïnteresseerd in de lokale Bobal-druif. Juan wil er 'grote' wijnen van maken zoals zijn beroemde collega's dat in Priorat en Ribera del Duero reeds doen met onder meer de tempranillo, de grenache en de carignan.
Juan Antonio gaat aan de slag met de beschikbare 17 hectare en huurt er daarnaast nog 18 hectare bij. Deze wijngaarden in Machuela liggen op een hoogte van 650-850 meter met daarop vele percelen met 'bush vines' van tussen de 50 en 100 jaar oud. Machuela licht om de stad Cuenca heen, op de weg van Madrid naar Valencia. In dit gebied werden tot de komst van Juan geen grote wijnen gemaakt, de druiven worden verkocht aan grote coperativa's die er goedkope wijnen van maken, de focus lag altijd op kwantiteit in plaats van kwaliteit.
Reto (uitdaging) is een witte wijn bereid met de Albillo druif (autochtoon). Hij heeft een mooie structuur en veel potentieel. Aroma's van honing, appelschil en bescheiden limoen. Een volle opwindende witte wijn zonder enige vettigheid. 8 maanden op Franse eiken vaten gerijpt. Zelfs te genieten zonder eten. Ondanks het hoge alcoholgehalte van 13,5°, komt de wijn niet zwaar over.
100% Albillo
93 ptn Robert Parker

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect

Log In or Register