Vermut Becquer Gran Reserva
Rijkelijk, complex, traditie
€ 19,70
In voorraad
Categorie
Alcohol %
15.00
Inhoud
0.75 l
100% Garnacha van meer dan 80 jaar oude wijngaarden.

Wijnfiche VERMOUTH BECQUER GRAN RESERVA

La uva Garnacha es la variedad que tiene una concentración   más intensa de azúcares de todas las variedades con las que trabajamos. Además, se cosecha tarde para obtener más fruta madura. Para la elaboración de este vermouth tradicional, hemos rescatado una receta original que ya utilizaba nuestro   abuelo en el año 1950, y que reune más de 40 botánicos nativos diferentes, recogidos del Moncayo y de los Pirineos. Entre ellos se encuentra el tomillo, romero, etc. El 25% del vermouth se elabora con uvas pasificadas para añadir dulzura, complejidad y cuerpo.

Vinificatie
De wijn rijpt 24 maanden in Amerikaanse en Franse vaten. Vervolgens wordt hij 5 jaar in tanks gerijpt. 
Smaakimpressie
Zeer fruitige aroma's met veel complexiteit; tonen van honing en kaneel, kreupelhout, tijm, rozemarijn en een aangename afdronk van gedroogde noten. Perfect evenwicht tussen de zachte bitterheid van de kamperfoelie en de zoetheid van het rijpe fruit. De smaak is elegant, fris, met een lichte bitterheid en een lichte zoetheid met een harmonieuze en evenwichtige afdronk.
Als aperitief bij het begin van de maaltijd, en aan het eind van de maaltijd, een heerlijk drankje als cocktail. Het is aan te raden om het gekoeld te drinken op 6-7ºC met ijs en vergezeld van een schijfje sinaasappel! Heerlijk!
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Serveertemperatuur
6°C à 8°C
Foodpairing
Categorie
Alcohol %
15.00
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol