Menu

Cart

Content

Breadcrumb

BRANDY SOLERA RESERVA - tijdelijk uit voorraad

BRANDY SOLERA RESERVA - tijdelijk uit voorraad
Regio Andalusië
Appelatie D.O. Jerez-Xérès-Sherry
Wijnhuis BARBADILLO
Inhoud 0,50l - Fles
Prijs
€ 29,50
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Cognac en Armagnac zijn wijndestillaten die we allemaal wel kennen. Minder bekend in ons land is de Brandy de Jerez, afkomstig uit de streek rond de stad Jerez de la Frontera in het Zuiden van Spanje. De sherrywijnen die in dit gebied gemaakt worden zijn wereldberoemd, de brandy mag er echter ook wezen. Goede brandy vormt een minstens zo smakelijk alternatief als digestief voor Cognac. Maar wat maakt Brandy de Jerez nou zo speciaal? En wist u dat het woord brandy een Nederlandse herkomst heeft.
De naam Brandy heeft een nederlands tintje. Het woord brandy is namelijk afkomstig van het nederlandse woord brandewijn. Dit komt doordat veel van de geproduceerde alcohol vooral in de 17e en 18e eeuw naar de Nederlanden geexporteerd werd. Later werd Engeland de grootste afnemer en werd het woord brandewijn afgekort en verengelsd tot Brandy. De eerste, ongerijpte destillaten van de wijn heten nog steeds "holandas".

In de neus is hij helder, schoon, met tonen van vanille en noten. Elegante, warm, smakelijk, rond, harmonieus en zeer evenwichtig fruit met een gemiddelde rijping van 24 maanden.
Perfect als een digestief op tafel geserveerd in een bolletje of een klassieke en rustgevende carajillo.

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect