CAVA PERE MATA L’ORIGEN
Een originele cava
€ 16,80
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
11.50
Inhoud
0,75l
Een kleine producent in een streek met talrijke Cava-producenten

Wijnfiche CAVA PERE MATA BRUT L'ORIGEN

Een kleine producent in een streek met talrijke Cava-producenten, het is de man en zijn passie die opvallen bij Mata I Coloma ligt aan de rand van Sant Sadurni D' Anoia.

Het eerste label van deze wijnmaker is een woord gecreëerd door zijn grootvader, Les Cupades zijn unieke creaties van het Catalaanse woord dat "mengen" betekent.

Begonnen met een liefde voor cava, studeerde de oprichter Enologie en begon zijn wijncarrière in een grote kelder waar hij basiswijnen maakte voor externe bedrijven. Met de wens om zijn eigen blends te maken investeerden hij en zijn vader in het bedrijf, dat in 2000 met zijn eerste oogst begon. In de loop der jaren is de export van het bedrijf gestegen van 20% in het begin tot 50% nu, met een productie van tussen de 40.000 en 60.000 flessen per jaar, afhankelijk van de oogst. De exporterende landen zijn onder meer Japan, Duitsland, Denemarken en België. De overtuiging van het vinificatieproces hier is het Begin van de Cava, dit betekent zuivere mengsels van de traditionele variëteiten van Macabeo, Xarel-lo en Parellada - de manier waarop het werd gemaakt vanaf de vroegste dagen. Altijd hopend om te innoveren om constant te verbeteren en de cava van de hoogste kwaliteit te produceren, komt er constant een nieuwe blend uit dit pakhuis, een test voor de toekomst en een visie voor het creëren van nieuwe 'geheimen' voor de perfectie van Cava. Alle van de wijnen zijn biologische producten en zullen als zodanig worden gecertificeerd vanaf de oogst 2013. Voor deze wijnmakerij komt het produceren van cava met een verantwoordelijkheid, de drank die zo vaak gedronken wordt om te feesten, te proosten op successen en geluk. Om deze reden wordt het gezien als "koning van de wijnen" iets dat mensen consumeren, de bubbels van deze speciale drank maken het veel meer dan gewoon een
wijn, maar een speciaal moment om van te genieten. Elke partij van cava is uniek, aparte flessen geproduceerd voor elk seizoen in het vooruitzicht vind je een zomer cava en een winter cava die sterk in smaak verschillen.

Vinificatie
Alleen sap van de eerste persingen van geselecteerde druiven komt in aanmerking voor deze Reserva. De eerste gisting vindt plaats bij 16°C gedurende 15 à 20 dagen. De 2e gisting in de fles bij 13°C à 16°C gedurende 60 à 70 dagen. Nadat de wijn is uitgegist verblijft deze op de droesem voor een periode van 36 maanden.
Smaakimpressie
Strogele helder kleur met een intense aromatische neus. Wit fruit, citrus en getoaste aroma's.
In de smaak is hij heel aangenaam en harmonieus. De mooie zuren verspreiden zich over de tong. Aroma's rijp fruit in combinatie met honing, vers brood en brioche. De belletjes zijn heel klein en mooi geïntegreerd in de wijn en zijn persistent. Een lange afdronk die aangenaam en complex is.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
11.50
Inhoud
0,75l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding