BECQUER TINTO
Een wijn om verhalen te vertellen.
€ 14,90
Momenteel niet in voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
De druiven komen voort uit wijnstokken waarvan de leeftijd de 50 jaar overschrijdt

Wijnfiche BECQUER TINTO

Finca Cuesta de la Reina, gelegen in het zuiden van Monte Yerga, is een heuvelrug die begint op 450 meter boven zeeniveau en oploopt tot 800 meter.  De bodem is zeer arm en klei-kalksteen, met overvloedige keien.  Het is een landgoed van meer dan 120 hectare dat al vier generaties lang in het bezit is van de familie en waar de wijngaard altijd is verbouwd. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is meer dan 40 jaar oud. Na een nauwgezette controle van de wijngaard, worden de druiven geoogst op het optimale rijpheidsmoment.   De druiven worden met de hand geoogst, waarbij de gezonde en rijpe druiven worden geselecteerd en de slechte en bedorven exemplaren worden verwijderd. De druiven worden verzameld in fruitkisten om te voorkomen dat ze worden gekneusd en in de wijnmakerij worden ze opnieuw gesorteerd op een sorteerband.  

Vinificatie
Een wijngaard gelegen op de zuidelijke hellingen van de Monte Yerga op een zeer arme, klei-kalkachtige bodem met overvloedige keien, kenmerken die de wijn een eigen persoonlijkheid geven, een eigen karakter dat het unieke karakter uitdrukt van de grond waarop hij wordt verbouwd.
De druiven worden met de hand geoogst en elke tros wordt zorgvuldig geselecteerd om de kwaliteit van de wijn te garanderen. In de wijnmakerij wordt geen gebruik gemaakt van mechanische systemen; het enige transportsysteem is de zwaartekracht.
De gisting vindt plaats in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 30ºC. Aan het einde van de gisting werd de maceratie met nog eens 10 dagen verlengd; daarna werd de wijn overgebracht in fijne Amerikaanse en Franse eiken vaten, waar hij 8 maanden rijpte en 12 maanden in de fles bleef voordat hij voor de verkoop werd vrijgegeven.
Smaakimpressie
Een ondoorzichtige kersenkleur. Een intense neus van zwart fruit en een mooie geïntegreerde eik. In de smaak ontdek je zachte tannines, aroma's van rijp fruit en kruiden. Een eenvoudige wijn die elegant en smaakvol is.
Wijnhuis
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL
Afbeelding
Afbeelding