CARRASVINAS FERMENTADO EN BARRICA

CARRASVIÑAS FERMENTADO EN BARRICA
Verdejo essentie
€ 14,80
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
De Carrasviñas Fermentado en Barrica is een witte wijn gemaakt van 100% Verdejo druiven, afkomstig uit wijngaarden ouder dan 50 jaar

Wijnfiche CARRASVINAS FERMENTADO EN BARRICA

D.O. Rueda is tegenwoordig een prestigieuze appellation die bekend staat om zijn Verdejos. Het is echter niet altijd zo geweest. Félix Lorenzo Cachazo was één van de 8 promotoren die zich sterk hebben gemaakt voor deze variëteit, tot ze haar eigen oorsprongsbenaming kreeg en de reputatie die ze vandaag heeft, verwierf. Tegenwoordig zet de Lorenzo Familie dezelfde passie voor het maken van kwaliteitswijnen met internationale aspiraties voort. De druiven van Carrasviñas Fermentado en Barrica zijn afkomstig van de oudste wijnstokken van de wijnmakerij. 

 

Vinificatie
Wanneer de druiven hun optimale rijpheid hebben bereikt, worden ze met de hand geoogst in kisten van 10 kg. Eenmaal in de wijnmakerij worden de druiven van Carrasviñas Fermentado en Barrica ontsteeld en licht gekneusd om het vrijstromende sap eruit te halen. Hij ondergaat een zachte koude klaring en wordt gedurende 6 maanden spontaan vergist in Franse eiken vaten met zijn eigen gisten volgens de battonage techniek. Vervolgens wordt het overgebracht in roestvrijstalen tanks, geklaard, gestabiliseerd en gefilterd. Eenmaal gebotteld, wordt het pas 4 of 5 maanden later op de markt gebracht.
Smaakimpressie
Een romige witte wijn met aroma's van wit fruit, pepermunt, vanille en anijs. Het gehemelte is elegant en gestructureerd met sensaties van appel, tropisch fruit en specerijen met een aanhoudende afdronk.
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2027
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL
Afbeelding