Menu

Cart

Content

Breadcrumb

MARQUES DE MURRIETA GRAN RESERVA 2011 - RIOJA

MARQUES DE MURRIETA GRAN RESERVA 2011 - RIOJA
Regio La Rioja
Appelatie D.O.Ca Rioja
Wijnhuis MARQUES DE MURRIETA
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 49,50
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Het Spaanse wijnbedrijf Marqués de Murrieta is een levendig voorbeeld van de versmelting van traditie en vernieuwing. Oprichter Luciano de Murrieta maakte carrière in het Spaanse leger en wijdde zich daarna aan de wijnproductie in Rioja. Hij liet zichzelf scholen in Bordeaux en ging in 1852 aan de slag. In 1878 kocht hij het domein Ygay, dicht bij Logroño. Daar, in het zuiden van Rioja Alta, zetelt het bedrijf nog steeds, nu onder leiding van de dynamische Vicente Dalmau Cebrián Sagarriga en zijn zus Cristina.

De bodega heeft zo'n 300 hectare aan wijngaarden, en teelt daarop druiven als tempranillo, garnacha, graciano en mazuelo voor de rode wijnen, en viura voor de witte wijn. Natuurlijk draait daarbij alles om de hoogste kwaliteit. Ook traditie speelt een grote rol: Marqués de Murrieta maakt klassieke Rioja. Traditie is echter niet hetzelfde als stilstand, want, zoals de vader van Vicente Dalmau het formuleerde: je moet voortdurend alles veranderen, opdat alles hetzelfde kan blijven. Dat is precies wat er gebeurt. Zo liet de familie het oude bedrijfsgebouw afbreken en vrijwel exact hetzelfde weer opbouwen, maar dan voorzien van de modernste snufjes. En zo werkt ze ook aan de wijnen: die worden steeds beter, maar verliezen nooit hun identiteit.
Voor deze wijn worden uitsluitend de allerbeste tempranillo- (85%), garnacha- (2%) en mazuelodruiven (13%) gebruikt. Na de gisting volgt een uitzonderlijk lange rijping van maar liefst 41 maanden in eikenhouten fusten. De wijn is daarom zeer getypeerd en heeft een lichte kleur met verfijnde en complexe rijpingsgeuren. Deze prachtige en klassieke stijl gran reserva komt het beste tot zijn recht indien u de wijn 1 à 2 uur van tevoren in een karaf schenkt.

Helderrood van kleur met geëvolueerde nuances; kruiden en cederhout in het bouquet. Gevolgd door een complexe, soepele smaakinzet en veel geur en elegantie in de finale.

Nu op dronk en goed houdbaar: zeker nog vijftien tot vijfentwintig jaar na de oogst.
Serveren bij wildgerechen, gegrilde ribeye, lamsvlees, wild varkenshaasje, heekwangen

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect

Log In or Register