Menu

Cart

Content

Breadcrumb

TADEO 2017 - SIERRA DE MALAGA

TADEO 2017 - SIERRA DE MALAGA
Regio Andalusië
Appelatie D.O. Sierra de Malaga
Wijnhuis LOS AGUILARES
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 43,00
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Het wijngebied Serranía de Ronda - een van de 5 deelgebieden van de DO Sierras de Málaga - telt 23 wijnbedrijven. Cortigo Los Aguilares (vertaald Boerenhoeve van de adelaars) werd gevestigd in 1990 en bezit 800 ha land, waarvan sinds 1999 nog maar 25 ha is beplant met wijnstokken. Daarvóór waren hier alleen olijfbomen en geiten te vinden. Het ligt op 5 km van de plaats Ronda en 80 km van de zee, op 900 m hoogte, tussen de nationale parken Sierra de las Nieves en Grazalema.
Klimaat en bodem
De jaarlijkse neerslag, aangevoerd van de zee, bedraagt 700 mm en de gemiddelde Temperatuur meer dan 20°C. s 'Zomers is die s 'nachts vaak 15°C en overdag 19°C. Daardoor rijpen de druiven langzaam en behouden ze hun zuurgraad. De bodem van voornamelijk klei en kalksteen houdt het vocht goed vast, belangrijk tijdens de warme zomer. 
Wijngaarden
Alvorens percelen te beplanten met wijnstokken, werd uitgebreid bodemonderzoek gedaan door de bekende Franse onderzoekers Claude en Lydia Bourguignon. In de wijngaarden staan aangeplant tempranillo, merlot, petit verdot, cabernet sauvignon, syrah en pinot noir. Deze druivenrassen hebben zich uitstekend aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. De plantdichtheid bedraagt 5.000 stokken/ha. 
Wijnbouw
De wijnbouw is gecertificeerd biologisch. Tussen de rijen wijnstokken wordt begroeiing verwijderd. Het meest werk wordt met de hand gedaan. Druppelirrigatie wordt hier alleen toegepast voor pinot noir, met ondergrondse leidingen. In de pinot noir wijngaard worden de wijnstokken vermeerderd via sélection massale. 
Oogst en vinificatie
De pluk gebeurt met de hand en er worden alleen druiven verwerkt uit eigen wijngaarden. Bij aankomst worden de druiven eerst 24 uur gekoeld bij 2ºC, waardoor minimaal sulfiet kan worden toegevoegd. Vergisting gebeurt bij lage temperatuur voor betere aromatische expressie. Opvoeding vindt plaats in barriques van Frans eiken met fijne nerf of beton-eieren met temperatuurcontrole (een chemicaliënvrije betonnen fermentatiekamer die de wijnmakerij nu gebruikt voor een deel van zijn wijn. Het enorme elliptische vat zou de ademende aard nabootsen van de originele Romeinse amforen die in Acinipo zouden zijn gebruikt, en biedt uniforme fermentatie). 

De wijngaard El Calero ligt aan de basis van het karakter van deze Petit Verdot. Gelegen op een hoogte van 750 m, vind je over 7 ha heen de Merlot, Syrah en Petit Verdot. Er staan dozijnen Holm eiken van meer dan 100 jaar oud en een oude olijfboom, maar ook een grote variëteit aan aromatische wilde kruiden. Eind oktober vond de oogst plaatst. Bij aankomst in het wijnhuis werden de druiven 24 uur gekoeld in de koelcellen. Dit om enige gisting/oxidatie tegen te gaan in deze hoge temperaturen. Aansluitend werden de druiventrossen ontsteelt en kort ingeweekt op de schillen. Na de gisting, heeft de wijn nog 14 maanden gerijpt op Franse eiken vaten van 300 L en 500L.
Een wijn met een robijnrode kleur en een intense briljante zuiverheid. In de neus heeft de wijn een intens kruidig aroma, met balsamico toetsen, en hints van peper en zwarte pruimen. In de smaak is hij intens, geconcentreerd en toch fris. Zijn krachtige tannines combineren perfect met zijn mooie zuurtegraad. Tadeo is een evenwichtige en complexe wijn met een lange afdronk. De mineraliteit die kenmerkend is voor de variëteit en de kruidigheid van het hout maken het tot een unieke wijn.
Heerlijke wijn, zeer verteerbaar, heeft een gerecht nodig van geroosterd vlees, kruidig vlees of te combineren met harde kazen.
100% Petit Verdot

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect

Log In or Register