Menu

Cart

Content

Breadcrumb

VITIS EXTREMA MENCIA - BIERZO

VITIS EXTREMA MENCIA - BIERZO
Regio Castilla y Leon
Appelatie D.O. Bierzo
Wijnhuis RODRIGUEZ SANZO
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 13,50
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Bierzo kreeg de D.O. status in 1989. In die tijd werden de wijnen meestal gemaakt van plaatselijke druiven en wijnen uit andere gebieden. Natuurlijk moesten de wijnen 'van elders' het veld ruimen en bij de toekenning van het D.O.p. status in juni 1988, hadden de wijnproducenten bovendien de voordelen van moderne apparatuur ontdekt. Na 18 maanden werd de D.O. status toegekend. De coöperaties hechten daar erg veel belang aan en dat is maar goed ook: de plaatselijke druiven lenen zich uitstekend voor het bereiden van excellente kwaliteitswijnen. Met de juiste vinificatietechnieken zou Bierzo tegen het einde van deze eeuw wel eens een van Noord-Spanje's nieuwe generaties hoogwaardige wijngebieden kunnen worden.

Javier Rodríguez was jarenlang als wijnmaker voor grote wijnhuizen wereldwijd betrokken met zijn adviserende rol voordat hij besloot om zijn eigen wijnbedrijf te starten. Onder de paraplu van Rodriguez Sanzo heeft hij verschillende wijngaarden van de belangrijkste Spaanse wijnstreken samengevoegd waaronder:Rueda, Rioja, Toro, Ribera del Duero, Priorat. De wijnen worden allen geproduceerd in samenwerking met deskundigen van de partner wijnkelder op het desbetreffende terrein.
Pre-phylloxera wijngaardenop een hoogte van 900 meter. Grond kalksteen met klei. Koude maceratie gedurende een week. De gisting vindt plaats in 2de jaar eik. Lagering op Franse eik gedurende 12 maanden.

Intens paarsrood. Volle aanzet van vers rood fruit als framboos. Wat viooltjes. Intens & complex. Rijk aan sappig rood fruit met licht kruidige toets en wat vanille. Elegant.
Aanbevolen bij: Lamstoofpotjes als Tajine. Eventueel iets frissen bij vis.
100% Mencia

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect

Log In or Register