CMRO
Aantrekkelijk met persoonlijkheid
€ 9,00
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75l
Castillo de Monjardín Rosado is een wijn gemaakt van 100% Merlot, afkomstig van de boerderij La Campanalda, gelegen op 450 meter hoogte.

Wijnfiche CASTILLO DE MONJARDIN ROSADO

Castillo de Monjardín, gelegen in het midden van Navarra, ligt aan de voet van de Pyreneeën, niet ver van de Franse grens. Oorspronkelijk was het kasteel van Monjardín van groot belang voor het Koninkrijk Navarra in de 12e eeuw onder het bewind van Sancho Garces, en vandaag de dag passeren er duizenden pelgrims langs op weg naar Santiago de Compostela. Onze wijnen worden gekenmerkt door de nabijheid en de historisch-culturele nabijheid van Frankrijk, dat de traditie van de productie van rassen als Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot oplevert. Wij maken ook geweldige Garnacha en Pinot Noir met een fris en fruitig profiel.

In de afgelopen 30 jaar hebben wij meer dan 100 internationale medailles en belangrijke publicaties op onze naam staan. Onze wijngaarden liggen op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel, op de zon gericht, en worden gekoeld door de "Cierzo"-wind. Onze familie wijngaarden zijn in totaal 220 Ha van 15, 25 en 70 jaar oud.

Het onderscheidende voordeel van Monjardín is het unieke microklimaat, dat samen met de grote ervaring van Víctor Del Villar en zijn team, unieke wijnen oplevert vol intense aroma's, elegante smaken en een stevige structuur. Alle wijnen worden gemaakt van druiven uit onze eigen wijngaarden, met gecontroleerde gisting en rijping in Frans en Amerikaans eiken. Wij combineren de beste traditionele methoden met innovatie door middel van de nieuwste wijnbereidingstechnieken. Ons doel is wijnen van hoge kwaliteit te verkrijgen die de mediterrane keuken aanvullen en het land van onze wijngaarden vertegenwoordigen, waardoor Castillo de Monjardin een van de belangrijkste merken in Spanje wordt.

Vinificatie
De oogst vindt 's nachts plaats, zodat de druiven bij lagere temperaturen worden geplukt en al hun aroma's behouden blijven. Zodra de oogst in de wijnmakerij is aangekomen, ondergaat hij een vrije bloeding zonder persing (sangrado de lágrima), vandaar de naam "rosado de lágrima". De gisting vindt plaats in roestvrijstalen kuipen.
Smaakimpressie
Castillo de Monjardín Rosado is een fruitige, frisse en elegante wijn. Zeer aromatisch, overwegend kersen en frambozen in de neus. Een rosé die geboren is om de welverdiende faam van de Navarrese roséwijnen eer aan te doen.
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
6°C à 8°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL