CASTILLO DE SAN DIEGO

Castillo de San diego
De eerste witte wijn gemaakt in Andalusië
€ 8,99
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Barbadillo Castillo de San Diego is een jonge, vrolijke en levendige witte wijn die uitnodigt om op elk moment te drinken.

Wijnfiche CASTILLO DE SAN DIEGO

Castillo de San Diego is een icoon voor Bodegas Barbadillo en een nationaal ijkpunt. Bloemig, fruitig, harmonieus, licht... Meer dan een wijn is Castillo de San Diego een manier van zijn. Volgens onze boekhouding gaat de naam "Vino Blanco del Castillo" terug tot 1883. Het duurde echter tot 1975 voordat de wijn per oogstjaar werd gebotteld, waardoor het de eerste witte wijn was die in Andalusië werd geproduceerd. Tegenwoordig is het de best verkochte witte wijn in Spanje.

Barbadillo Castillo de San Diego, volledig gemaakt van de inheemse variëteit Palomino Fino in V.T. Cádiz, is het vlaggenschip van de Bodegas Barbadillo.

Als er één ding is dat Barbadillo Castillo de San Diego onderscheidt, dan is het wel dat het de eerste witte wijn is die in de provincie Andalusië werd gemaakt, meer bepaald in de stad Sanlúcar de Barrameda in Cadiz. Een eeuwenoude familiewijnmakerij die al sinds 1821 manzanillas, wijnen, sherry's en brandewijnen produceert.

Barbadillo Castillo de San Diego is geboren uit de Palomino Fino. Een druivenras dat door het wijnhuis in een specifiek microklimaat wordt geteeld met de bedoeling de beste expressie van de druif te verkrijgen.

Vinificatie
Medio augustus, wanneer de druif zijn optimale rijpingsstadium heeft bereikt, wordt hij met de hand geoogst. Eenmaal in de wijnmakerij, wordt de mostbloem van Barbadillo Castillo de San Dieg verkregen. Dit sap wordt verkregen door de druiven zelf te persen, zonder toevoeging van extra gewicht. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een constante temperatuur van 17ºC gedurende 10 dagen met inheemse gisten.
Smaakimpressie
Lichtgeel met groenige reflecties die wijzen op zijn jeugd. Smakelijk aroma van peerachtig wit fruit vergezeld van frisse citrustonen. Zachte aanzet, smaakvol en elegant, typisch voor de Palomino-druif.
Wijnhuis
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
6°C à 8°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL