clarete-de-luna
Fris, fruitig leuk wijntje
€ 9,65
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75l
Clarete de lunch rosado is een wijnstijl uit Spanje, meestal gemaakt van Tempranillo druiven.

Wijnfiche CLARETE DE LUNA ROSADO

Er wordt gezegd dat, voordat de druivenoogst begon, de wijngaarden 's nachts werden bezocht door enkele vriendelijke buren. In tijden dat de nood het hoogst was in de dorpen, werd de wijn van degenen die geen eigen wijngaard hadden "Clarete de Luna" genoemd, dus namen ze genoegen met die van anderen, zij het discreet. Alleen de maan was getuige van deze prestatie.

Dat waren tijden waarin wijn een belangrijke aanvulling was op voedsel, claret begeleidde werk en lunch, vrolijkte droevige stoofpotten op en hielp om beter met verdriet om te gaan. Deze wijn is een eerbetoon aan allen die hem ooit nodig hadden en aan degenen onder ons die er nu van genieten.

 

Vinificatie
Het is een claretwijn in de oude stijl, d.w.z. gemaakt van een mengsel van rode en witte druiven uit de eigen wijngaarden van het domein.
en witte druiven van de eigen wijngaarden. Tempranillo is de belangrijkste druivensoort, hoewel in de uiteindelijke blend
de uiteindelijke blend bevat andere variëteiten zoals albillo en verdejo.
Uit de gisting van door statische rekken geklaarde most, verkregen door traditioneel aftappen 20% en directe persing (witte vinificatie) 80%. Gegist bij gecontroleerde temperatuur, vergist bij lage temperatuur om een langzame gisting te bevorderen waarbij het fruitige en aromatische karakter van de druif boven alles wordt versterkt en ten minste 3 maanden op de droesem bewaard.
Smaakimpressie
Heldere rode bessen kleur met frambozen rand. Het is een frisse wijn met rood fruit en bloemen van grote aromatische kracht. Het gehemelte is rond, zoet en smaakvol met een lichte zuurgraad wat het levendigheid geeft en uitnodigt tot verder drinken.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
6°C à 8°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol