Menu

Cart

Content

Breadcrumb

MANZANILLA SOLEAR EN RAMA - 37,5 CL

MANZANILLA  SOLEAR EN RAMA - 37,5 CL
Regio Andalusië
Appelatie D.O.Manzanilla
Wijnhuis BODEGAS BARBADILLO
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 14,50
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Gebied of oorsprongsbenaming: D.O. Manzanilla Sanlúcar de Barrameda
Type wijn: Manzanilla
Druivensoort: Palomino Fina 100%

TECHNISCHE KENMERKEN
Alcoholgehalte: 15,0% vol.
Totaal zuurgehalte: 4,0 ± 0,5 g/l wijnsteenzuur
pH: 3,3± 0,1
Allergenen: Sulfieten

WIJNGAARDEN EN OOGST
Wijngaard: Gibalbin en Santa Lucía wijngaarden in Jerez Superior
Aantal hectare: 500 hectare
Leeftijd van de wijngaard: 30 jaar
Opbrengst: 9.500 kg/hectare
Snoeiwijze: Dubbele cordon
Oogstwijze: Handmatig in bulk
Startdatum: Gewoonlijk half augustus

WIJNBOUW EN RIJPING
Type rijping: Biologisch
Rijpingssysteem: Solera (een dynamisch systeem dat het mogelijk maakt jongere wijnen in gedeelten te mengen met oudere wijnen).
Rijpingsperiode: 8 jaar
Locatie van de kelders: Sanlúcar de Barrameda
Rijpingskelders: 550 vaten in twee wijnkelders, in El Potro kelder. De tweede wijnklasse wordt bijgevuld met Solear die al 6 jaar gerijpt heeft. Voor elke 'saca' (extractie uit het vat om te bottelen) kiezen we 15 vaten om 1500 liter te bottelen.
Type vat: Butt (500 L) Amerikaans eiken

Vinificatie: Nadat de gisting van de Palomino-most is voltooid, worden de meest delicate wijnen geselecteerd en versterkt om het alcoholgehalte op 15% vol te brengen. Het resultaat staat bekend als "sobretablas", en deze wijn is bestemd om in vaten te rijpen waar hij een sluier van gist op het oppervlak van de wijn zal ontwikkelen, de flor. Na verloop van tijd zal de flor, gevormd door gisten van het geslacht Saccharomyces Cerevisiae, de jonge wijn omvormen tot Manzanilla.
Deze Manzanilla wordt vier keer per jaar gebotteld, een voor elk van de verschillende seizoenen. De verschillende weersomstandigheden van elk seizoen beïnvloeden de groei van de flor en dus kan de smaak van de Manzanilla variëren naargelang van de tijd van het jaar.

DE KLEINE GIERZWALUW
De kleine gierzwaluw (Apus affinis) is een kleine vogel van de familie der "apodidae" (wat "zeer korte poten" betekent), zo kort dat ze zich nooit op de grond kunnen nestelen.
Hoewel afkomstig uit de tropen, heeft hij zich zeer onlangs aan de kust bij Sanlucar gevestigd.

Een relatief natte en koele winter in Sanlucar heeft gezorgd voor een uitstekende groei van de bloemen om een zeer zachte delicate Manzanilla Pasada goud van kleur te produceren, subtiele zilte nootachtige smaak, gepolijste gladheid en lang op het gehemelte.

SERVEERSUGGESTIES
Met zijn goudgele kleur en zijn lichte, geurige aroma's is deze aangenaam droge Manzanilla de perfecte begeleider van tapas, voorgerechten en een reeks voorgerechten, zoals Spaanse ham, artisjokken, asperges, koude en warme soepen, schelpdieren, zalm en haring. Door zijn unieke smaak past hij perfect bij een reeks andere gerechten, zoals noten, kabeljauwsoufflés, meloen met gerookte ham en zachte kazen. Bijzonder lekker bij kaviaar of ansjovis omdat de Manzanilla een frisse en delicate smaak geeft als tegenwicht voor hun zoute smaak.

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect