Menu

Cart

Content

Breadcrumb

PRÍNCIPE AMONTILLADO

PRÍNCIPE AMONTILLADO
Regio Andalusië
Appelatie D.O. Jerez-Xérès-Sherry
Wijnhuis Barbadillo
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 39,00
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Denominatie van Oorsprong: D.O. Jerez-Xérez-Sherry
Type wijn: Amontillado
Druivensoort: Palomino Fina 100%.

ANALYTISCHE KENMERKEN
Alcoholgehalte: 19,5 ± 0,5 %.
Suikers: 3 ± 3 g/l
pH: 3,2 ± 0,1
Totaal zuurgehalte: 5,0 ± 0,5 g/l wijnsteenzuur Sulfieten: minder dan 50 mg/l

VINIFICATIE
Tanks: Roestvrij staal 400.000 liter
Temperatuur: 22º. Tijd: 10 dagen
Gist: Autochtoon en geselecteerd door de wijnbouwer.

WIJNGAARDEN EN DRUIVENOOGST
Wijngaard: Gibalbin en Santa Lucia wijngaarden in Jerez Superior.
Aantal hectaren: 400 hectaren
Leeftijd: 30 jaar.
Opbrengst: 9.500 Kilo's/Hectare
Specifieke bodemgesteldheid: Albariza
Snoei: Dubbele cordon
Specifiek microklimaat: Wijngaarden liggen in het binnenland zodat de druiven goed rijpen.
Aard van de oogst: Handmatig in bulk.
Startdatum: Meestal midden augustus
Duur: 17 dagen

VEROUDERING EN UITWERKING
Type rijping: Biologisch en oxidatief Systeem: Criaderas y Solera
Rijpingstijd: 8 jaar onder flor en 6 jaar oxidatieve rijping.
Plaats van het wijnhuis: Sanlúcar de Barrameda
Rijpingbodegas: Bonanza, San Agustín, San Roberto, Mil Pesetas, San Guillermo, Arboledilla en Pastora.
Totaal aantal vaten: 12.667 12 biologische en 4 oxidatieve rijpingscriaderas
Type vat: Sherryvat van Amerikaans eikenhout

Vinificatie: Na de gisting van de most van de Palomino-druif worden de meest delicate wijnen geselecteerd en versterkt met wijnalcohol tot 15%vol. Deze versterkte wijn, "sobretablas" genoemd, is bestemd om te rijpen in sherryvaten, meestal 500 liter, zodat de "velo de flor" zich aan de oppervlakte kan ontwikkelen.
Deze sluier, die wordt gevormd door gisten van het geslacht Saccharomyces Cerevisiae, verandert de sobretablas na verloop van tijd in manzanilla. Het rijpingssysteem wordt gekenmerkt door de sacas en de verstuiving van de wijn tussen de criaderas en soleras van de verschillende wijnhuizen. Na 8 jaar biologische rijping wordt de wijn verrijkt met wijnalcohol tot 18º en gaat hij gedurende 6 jaar oxidatief rijpen.
De oxidatieve rijping vindt eveneens plaats in Amerikaanse eiken vaten, volgens het systeem van sacas en rocios. De vaten worden volledig gevuld en de wijn ondergaat een fysisch- chemische oxidatie die de manzanilla in een amontillado verandert.

Mooie amberkleur, een typisch kenmerk van amontillados. Schoon en helder. Intense, elegante en verleidelijke neus. Zilte, hazelnoot en geroosterde noten.
Goede balans en structuur, lange afdronk. Wij waarderen de typische droogheid van de amontillados die zijn complexiteit versterkt. Goede nasmaak.

Ambergouden kleur, aroma's van noten, hazelnoten en hints van Manzanilla maken het een perfecte begeleider van voorgerechten zoals ham, noten en oude kazen.
Zijn eigenaardige smaak is de ideale aanvulling op fruitsalades en meloen met ham. Als u de voorkeur geeft aan een verrassende en traditionele combinatie met de keuken van het zuiden, probeer het dan eens met vis zoals hondshaai, heek of filets van rosada gestoofd met saffraan, laurier en erwten of met stoofpotten van mosselen. Het is ook een goed herstellend middel bij warme soepen.
Het is een wijn die goed evolueert tot maximum 3 jaar na de aankoop.

Serveer hem op kamertemperatuur in de kelder, tussen 12º - 13º, nooit te koud om de aroma's niet te verliezen, hetzij als aperitief of bij een gerecht.

AWARDS
-Proensa 2009 - 89 punten
-Peñin 2009 - 90 punten
-Campsa/Repsol 2008 - 94 punten
-CincoDías (De beste Spaanse wijnen 2008) 

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect