Menu

Cart

Content

Breadcrumb

EVA CREAM - Oloroso Dulce

EVA CREAM - Oloroso Dulce
Regio Andalusië
Appelatie D.O. Jerez-Xérès-Sherry
Wijnhuis BARBADILLO
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 15,20
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Oorsprong: D.O. Jerez-Xérès-Sherry
Druivensoort: Pedro Ximénez en palomino

TECHNISCHE KENMERKEN
Alcohol: 18%vol
Totaal zuurgehalte: 4,0+/-5 gl
Suikers:137 + / - 5 gl

WIJNGAARDEN EN OOGST
Wijngaarden: Gibalbin en Santa Lucia, Jerez
Aantal hectare: 400
Leeftijd wijngaard: 30 jaar
Opbrengst: 9.000 kg/hectare.
Snoeiwijze: Dubbele cordon
Bodem: Een witte, kalkrijke bodem bekend als Albariza
Klimaat: Wijngaarden gelegen in het binnenland op een locatie die de juiste rijping van de druiven bevordert

VINIFICATIE
Gisting:
Tanks: Roestvrij staal temperatuur: 20º
Duur: 12 dagen
Gist: Inheems

Rijping:
Type: Oxidatief
Tijd: 6 jaar oxidatieve rijping
Rijpingbodegas: La Pastora, La Nueva
Totaal aantal vaten: 10 criaderas voor oxidatieve rijping.
Type vaten: Traditionele Jerez-vaten gemaakt van Amerikaans eikenhout

Vinificatie: Nadat de gisting van de Palomino-most is voltooid, worden de meest robuuste wijnen geselecteerd en versterkt met distilaat op basis van wijn om het alcoholgehalte op 18% te brengen. Deze versterkte wijn staat bekend als sobretablas en is bestemd om te rijpen in traditionele Jerez botas, meestal met een inhoud van 500 liter. Deze rijping of crianza wordt bereikt door oxidatie van de wijn terwijl hij in het vat zit en door stellingen binnen elk niveau van de criadera. Dit traditionele systeem wordt gekenmerkt door de zorgvuldig georkestreerde verplaatsing van wijn tussen de soleras en criaderas binnen elke kelder. Voor deze specifieke wijn duurt het rijpingsproces 7 jaar. Vóór het bottelen wordt de wijn zorgvuldig gemengd met PX die zelf in hetzelfde systeem van soleras en criaderas is gerijpt, om zo de gewenste kenmerken van een Sherry te verkrijgen.

Mahonie kleur en aroma's die doen denken aan edele eik, pruimen, gedroogd fruit en rozijnen. Stroperig en zacht in de mond.
Probeer eens met: traditioneel: geroosterd speenvarken of innovatief: curry met kip
De wijnen moeten uit het licht worden bewaard, bij een temperatuur tussen 15ºC en 18ºC. Ze moeten uit de buurt van rook, sterke geuren en trillingen worden bewaard.

PRIJZEN
* Peñín Gids 2014 - Bronzen Medaille
* Mezquita Adwards 2013 - 90 punten

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect