Menu

Cart

Content

Breadcrumb

MANZANILLA SOLEAR

MANZANILLA SOLEAR
Regio Andalusië
Appelatie D.O.Manzanilla
Wijnhuis BARBADILLO
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 14,60
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

"Solear belichaamt Sanlúcar de Barrameda's unieke combinatie van kustzeebries en wijnbouwtraditie. Solear Manzanilla rijpte 6 jaar in onze eeuwenoude vaten en zijn elegante en delicate kenmerken hebben ertoe geleid dat Wine Spectator Magazine hem heeft erkend als de beste Manzanilla ter wereld."

Gebied van oorsprongsbenaming:
D.O. Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda
Soort wijn: Manzanilla
Druivensoort: Palomino Fina 100%

TECHNISCHE KENMERKEN
Alcoholgehalte: 15,0 % vol.
Totaal zuurgehalte: 3,5 ± 0,5 g/l wijnsteenzuur
pH: 3,2 ± 0,1
Restsuiker: "Alleen sporengehalten"
Zwavel totaal: Minder dan 50 mg/l

WIJNGAARD EN OOGST
Wijngaard: Gibalbin y Santa Lucía in Jerez Superior
Aantal hectare: 500 Hectare
Leeftijd wijngaard: 20 jaar
Opbrengst: 9.500 Kilo's/Hectare
Specifieke bodemsoort: Een witte, kalkachtige grond bekend als Albariza
Snoeien: Dubbele cordon
Specifiek microklimaat: Wijngaarden gelegen op een terrein dat de juiste rijping van de druiven bevordert.
Oogstwijze: Handmatig in bulk
Startdatum: meestal midden augustus
Duur: 17 dagen

VINIFICATIE
Tanks: Roestvrij staal met een capaciteit van 400.000 liter
Temperatuur: 18º
Tijd: 10 dagen
Gist: Inheems en geselecteerd door de wijnmakerij

PRODUCTIE EN VEROUDERING
Soort veroudering: Biologisch
Systeem: Criaderas y Solera (Een dynamisch systeem dat de traditionele vermenging van nieuwe wijn met oudere wijnen mogelijk maakt)
Rijpingstijd: 6 jaar
Locatie van de kelders: Sanlúcar de Barrameda Rijpingskelder: Bonanza, San Agustín, San Roberto, Arboledilla y Pastora
Totaal vaten: 12.500
Type vaten: Typische Jerez bota gemaakt van Amerikaans eiken. 
Productieproces: Na de gisting van de most van de Palomino worden de meest delicate wijnen geselecteerd en versterkt met een distillaat op basis van wijn om het alcoholgehalte op 15% vol te brengen. Het resultaat wordt "sobretablas" genoemd en deze wijn is bestemd om te rijpen in typische vaten van 500 liter uit Jerez, waar zich een crèmekleurige sluier op het oppervlak ontwikkelt, die "flor" wordt genoemd. Deze sluier, die wordt gevormd door gisten van het geslacht Saccharomyces Cerevisiae, verandert in de loop van tijd de sobretablas in Manzanilla. Het rijpingssysteem wordt gekenmerkt door de verschillende vaten in de afzonderlijke wijnkelders, die in Jerez van oudsher bekend staan als de sacas en de rocíos. De procentuele hoeveelheid wijn die van en naar elk vat wordt vervoerd en de frequentie waarmee dit gebeurt, zijn van essentieel belang voor het succes van de vinificatie.

Prachtig zuiver, briljant en intens. Lichtgele kleur met aantrekkelijke glinsteringen in het licht.
Aantrekkelijk en eerlijk in de neus, met intensiteit en finesse afkomstig van het langdurige contact met de flor. Delicate hints van zilte en kamille.
Buitengewoon droog in de mond, maar daarna zacht en harmonieus in de afdronk. Subtiel, licht, ziltig en met een aanhoudende en aangename smaak.

SERVEERSUGGESTIES Met zijn lichtgele kleur en zijn lichte, geurige aroma's past deze aangenaam droge Manzanilla perfect bij tapas, aperitiefhapjes en een reeks voorgerechten zoals Spaanse ham, artisjokken, asperges, koude en warme soepen, schaaldieren en zalm... 

AWARDS 95 Puntos - The Wine Spectator Top 100 Wine List Medalla de Bronce - Decanter World Wine Awards 2013 Medalla de Bronce - The Drink Bussines Fortified Masters 2013 Medalla de Plata - The Selection Magazine Sherry Competition 2015 (Alemania) 91 Puntos - Ultimated Wine Challenge 2015 (VS) Medalla de Oro - Challenge International Du Vin 2015 (Frankrijk)

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect