Menu

Cart

Content

Breadcrumb

OBISPO GASCON - PALO CORTADO

OBISPO GASCON - PALO CORTADO
Regio Andalusië
Appelatie D.O. Jerez-Xérès-Sherry
Wijnhuis BARBADILLO
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 46,70
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

Druivensoort: Palomino Fino
Type wijn: Palo Cortado

TECHNISCHE KENMERKEN
Alcoholgehalte: 21,5 +/- 0,5 %vol.
Suikergehalte: 5 +/- 3 g/l
PH: 3,3 +/- 0,1
Totaal zuurgehalte: 70 ± 0,5 g/l wijnsteenzuur
Sulfieten: minder dan 50 mg/l

WIJNGAARDEN EN OOGST
Wijngaard: Gibalbin en Santa Lucia wijngaarden in Jerez Superior
Aantal hectare: 400 hectare
Leeftijd van de wijngaard: 30 jaar oud
Opbrengst: 9.500 kg/hectare
Specifieke bodemgesteldheid: Een witte, kalkrijke bodem bekend als Albariza
Snoeiwijze: Dubbele Cordon
Specifiek microklimaat: Wijngaarden gelegen in het binnenland op een locatie die de juiste rijping van de druiven bevordert.

VINIFICATIE
Tanks: Roestvrij staal met een capaciteit van 400.000 liter
Temperatuur: 20 Tijd: 10 dagen
Gist: Inheemse en geselecteerd door de wijnmakerij.

PRODUCTIE EN RIJPING
Type rijping: Oxidatief
Systeem: Criaderas en Solera (een dynamisch systeem dat de traditionele vermenging van nieuwe wijn met oudere wijnen mogelijk maakt)
Rijpingsperiode: 15 jaar
Locatie van de kelders: Sanlúcar de Barrameda
Rijpingskelders: La Cilla
Totaal vaten: 116. 4 vaten voor oxidatieve rijping
Type vat: Typisch Jerez vat gemaakt van Amerikaans eiken.

Productieproces: Palo Cortado behoort tot de oloroso familie. Hij wordt echter gekenmerkt door een merkbare finesse in vergelijking met de wijnen die voorbestemd zijn om olorosos te worden, en daarom wordt hij apart gezet voor een specifieke rijping, deze buitengewone vloeistof heeft de capaciteit om een bijzonder delicate oloroso te worden. Palo Cortado vertaalt als "gesneden stok" en de wijn dankt zijn naam aan het symbool dat de kelderopzichter krijt op de vaten wanneer hij de wijn proeft.

PROEFNOTITIES
Een mooie amber kleur helder en briljant van uiterlijk. Intens op de neus met hints van fijn hout, amandelen, kaneel, nootmuskaat en geconfijte vruchten. Door zijn leeftijd is hij droog en krachtig in de mond, maar tegelijkertijd toont hij delicaatheid en finesse. De afdronk is heerlijk lang, wat het geheel nog intenser maakt.

SERVEERTIPS
Deze wijn is een klassiek aperitief en is ideaal bij noten, vooral amandelen en kastanjes. In combinatie met eten gaat hij goed samen met diverse gerechten, zoals stoofschotels met rood vlees, gevogelte zoals patrijs met spruitjes, rode biet, aardappelsoufflé, lamskoteletjes met meloen en foiegras. Of als u dat liever doet, probeer het eens met gebakken visgerechten zoals zeebaars met groente- en notensaus. Tenslotte brengt hij het beste naar boven in bepaalde desserts zoals droog gebak en cakes.

Om de karakteristieke kwaliteiten van de Palo Cortado tot hun recht te laten komen, wordt hij het best geserveerd bij een omgevingstemperatuur in de kelder van 12º tot 13º en nooit erg koud om te voorkomen dat de aroma's verloren gaan. Hij moet altijd in een wijnglas worden geserveerd, zelfs wanneer hij als aperitief wordt gedronken.

PRIJZEN
* The Wine Advocate Robert Parker 2013 - 92 punten
* International Wine Challenge Reino Unido 2013 - Zilveren Medaille
* The Drink Bussines 2013 - Master + 95 punten
* Mezquita Awards 2012 - Gouden Medaille

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect