Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Porto Burmester Tawny 10 years

Porto Burmester Tawny 10 years
Regio Porto
Appelatie Porto
Wijnhuis BURMESTER
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 24,50
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

De familienaam 'Burmester' komt van het Duitse woord „Burgmeester" (Burgemeester) - aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van defamilie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de 'Burmester Road'.

Een Tawny port krijgt zijn roestige tint ten gevolge de tijd doorgebracht in het vat, die de voorheen dieprode versterkte wijn oxideert. Dat proces verzacht ook smaken en geeft een nootachtig karakter. Geroosterde noten komen hier duidelijk naar voor, ook wat honing, samen met nuances van gekonfijte sinaasappel. De zuurbalans is perfect, zoet maar niet kleverig en wonderbaarlijk complex. Een mooie, afgeronde Tawny met een stevige body. Breed en rijk van structuur.

Koel serveren als aperitief met gedroogde vruchten. Ook uitermate geschikt voor desserts gemaakt van chocolade, vers fruit, rode en wilde vruchten alsook bij sterke kazen en foie-gras een lekkernij.

Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tino Cão, Touriga Franca

 

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect