NIVARIUS BARRICA

Nivarius Fermentado en Barrica
Klassiek en fris
€ 13,80
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Een wijn die deel uitmaakt van een indrukwekkende selectie van witte wijnen van dit Rioja wijnhuis. De wijn is op vat gegist en heeft een klassieke stijl, met een goede zuurgraad en frisheid.

Wijnfiche NIVARIUS BARRICA

Nivarius, een witte rioja van de enige Bodega in de Rioja die alleen maar witte wijn produceert. Deze wijn wordt gemaakt van de autochtone druivenrassen Tempranillo Blanco en Viura, die verbouwt worden op de eigen wijngaarden in LADERAS DEL MONCALVILLO, ALBELDA DE IREGUA, CLAVIJO y NALDA. Ze zijn gesitueerd in het "koude'Nalda, op 600-800 meter boven de zeespiegel, en op het noorden georiënteerd.
Deze 2 parameters zijn uniek en afwijkend, daarbij komt dat de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in dit gebied kouder is dan in de overige gebieden in La Rioja. De druiven hebben dan ook een hoge zuurgraad, frisheid en een fruitig karakter.
De bodem van deze wijngaarden is zanderig en is ontstaan uit stenige afzettingen met een mineralig karakter, is arm, maar met een goede verticale drainage, wat de kwaliteit van de druiven ten goede komt.

Vinificatie
Oogst bij optimale fenolische rijpheid, lichte persing zonder ontsteeling in afwezigheid van zuurstof, om de aroma's niet te oxideren, gisting in vaten van 225 Franse eik bij lage temperatuur en vervolgens rijping op fijne droesem gedurende zes maanden in dezelfde vaten, die dagelijks worden omgeroerd om de wijn meer volheid in de mond en mineraliteit te geven.
Rijping: Zes maanden op de droesem in Franse eiken vaten.
Smaakimpressie
Strogele kleur, met groenige rand. Goede intensiteit in de neus, pit- en steenvruchten vergezeld van een licht aroma van witte bloemen en een lichte minerale reminiscentie. In de mond, fris en evenwichtig met ruime sensaties in de mond en met een lange afdronk in retronasal vinden we steenvruchten gecombineerd met pitvruchten samen met een hint van gedroogd fruit.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol