Nivarius Blanco
Bijzondere witte wijn uit Rioja
Momenteel niet in voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Nivarius betekent letterlijk 'ijskelder', dit was vroeger de plaats waar mensen uit de omliggende dorpen het hele jaar door ijs bewaarden.

Wijnfiche NIVARIUS BLANCO

Nivarius betekent letterlijk 'ijskelder', dit was vroeger de plaats waar mensen uit de omliggende dorpen het hele jaar door ijs bewaarden. Door deze unieke ligging op 800 meter hoogte genieten de wijngaarden van een continentaal klimaat wat uiterst geschikt is voor druivensoorten zoals Tempranillo Blanco, Garnacha Blanca, Maturana Blanca, Malvasia Riojana en Viura. Hier ligt dan ook de ziel van het wijnhuis, topwijnen met respect voor de omgeving en traditionele wijnbouw zonder chemische tussenkomst. Nivarius is dan ook uniek, het is het enige wijnhuis in de Denominación de Origen Calificada Rioja dat uitsluitend witte wijnen maakt. De wijngaarden zijn gelegen in Albelda de Iregua And Montes de Clavijo. Dicht bij de oorsprong van de Tempranillo blanco.

Vinificatie
Oogst bij optimale aromatische rijpheid, lichte persing in afwezigheid van zuurstof om de aroma's niet te oxideren, gisting in roestvrijstalen tanks bij lage temperatuur om de aroma's te behouden en daaropvolgende rijping.
Rijping: 4 maanden op de gistingsdroesem, tweemaal per week regelmatig omgeroerd.
Smaakimpressie
Nivarius: bijzondere witte wijn uit Rioja. Elegante strogele kleur. In de neus fris wit fruit, citrustonen en florale noten. Frisse, strakke aanzet, maar gelijk daarna, gul en open met citrus en geel fruit met een mineraal karakter. Heel uitnodigend om door te drinken.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol