Menu

Cart

Content

Breadcrumb

VINSACRO BLANCO 1999

VINSACRO BLANCO 1999
Regio La Rioja
Appelatie D.O. Rioja Baja
Wijnhuis Escudero
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 29,40
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

De heilige wijn, geladen met levenslessen die symbool staat voor het enthousiasme en de inspanning die nodig zijn om een droom te verwezenlijken.
De druiven zijn afkomstig van de eigen wijngaarden in de gemeente Grávalos, ten zuiden van Monte Yerga aan de uitlopers van de "Cordillera Ibérica" op een hoogte tussen 700-800 meter boven de zeespiegel. Een opmerkelijk hoog gelegen gebied waar men frisse wijnen met een goede zuurgraad en met zeer fijne en elegante aroma's.
De oogst van de druiven gebeurt manueel. Door de selectie van de druiven, vermijden we bedorven druiven of druiven zonder de kwaliteit die nodig zijn om onze Vinsacro Blanco te maken. De druiven worden vervoerd naar de kelder in een koelcontainer bij 6ºC. Eenmaal in de wijnmakerij, worden de druiven opnieuw geselecteerd op een transportband.
De geselecteerde most ondergaat de gisting in Amerikaanse eiken vaten van 225 liter met medium toast, en blijft in het vat in contact met zijn droesem gedurende zeven maanden. Er is een dagelijkse battonage in het begin en later wordt het gespreid in de tijd.
Helder strogele kleur, aroma's van goede intensiteit en elegantie met uitstekende florale en fruitige tonen van balsamico en kruidig aroma met tonen van toast, te danken aan de lichte rijping op eikenhout en de flesrijping. Zeer fris en gestructureerd met een ongewone kracht voor een witte wijn met een verscheidenheid aan nuances, variërend van citrus tot balsamico. Een witte wijn om te verrassen.
Vinsacro witte wijn heeft een lange levensduur en zal vermoedelijk 40 jaar een positieve evolutie doormaken.
Gebraden lamsvlees, gegrilde groenten en peulvruchten en alle vlees, van wit vlees tot gebraad en wild.

60% Chardonnay en 40% Viura

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect

Log In or Register