LA DOLORES EL HIJO

La dolores el hijo
Ode aan La Dolores
€ 9,99
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Het pure karakter van de Garnacha-druif, gevangen in elke slok La Dolores El Hijo.

Wijnfiche LA DOLORES EL HIJO

La Dolores was een aantrekkelijke dienster in een herberg in Calatayud en zeer geliefd bij de lokale bevolking. Ze was een legendarische figuur in de stad en werd zelfs vereeuwigd in de opera van Tomas Breton. 

La Dolores El Hijo is een rode wijn uit de regio Calatayud, in het noorden van Spanje, en wordt geproduceerd door Bodegas Agustin Cubero. 

Het wijnhuis Bodegas Agustin Cubero heeft de naam La Dolores aan de wijn gegeven als eerbetoon aan deze beroemde opera en als eerbetoon aan de stad Calatayud, waar de wijn vandaan komt.

Toen Agustín Cubero in 1881 de eerste bodega bouwde in het dorpje Godojos, had hij nooit gedacht dat zijn familie de traditie in de 21e eeuw zou voortzetten.
In het begin bestond de infrastructuur alleen uit een netwerk van kelders en ondergrondse gangen. De inspanning van zijn werk, de illusie, samen met de kwaliteit van zijn druiven deden zijn zoon Tomas Cubero doorgaan.
De jaren gingen voorbij en in 1953 begon zijn kleinzoon Agustín Cubero uit te breiden, te moderniseren en zijn wijnen nationaal op de markt te brengen. In 1980 voegden zijn kinderen Mª Isabel en J.Javier zich bij hun ouders en enkele jaren later, in 1997, verhuisden zij naar Calatayud en creëerden een nieuwe wijnmakerij waar zij tot op heden verschillende uitbreidingen hebben gedaan met roestvrijstalen tanks en Franse en Amerikaanse eiken vaten en de modernste wijnbereidingstechnieken toepassen. Tegenwoordig controleert de familie Cubero rechtstreeks het hele wijnhuis, zodat de vijfde generatie hetzelfde blijft doen als hun voorouders. 

Vinificatie
Wijngaarden van 50 jaar oud, gelegen op 850 m hoogte.
Smaakimpressie
De wijn heeft een intens robijnrode kleur en heeft aroma's van rijpe bessen, zoals bramen en frambozen, en subtiele tonen van kruiden en specerijen. In de mond is de wijn fruitig, met zachte tannines.
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2025
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol