LA TRIBUNA

La tribuna
Kosmopolitaan
€ 10,65
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
FINCA EL ANGOSTO bevindt zich in een uitwisselingscentrum waar de teelten van de kustvlakten van het berggebied en La Mancha samenkomen.

Wijnfiche LA TRIBUNA

FINCA EL ANGOSTO bevindt zich in een uitwisselingscentrum waar de teelten van de kustvlakten van het berggebied en La Mancha samenkomen. In de gemeente Caudete (Albacete - Castilla la Mancha) met kalkhoudende zandleemgronden, arm aan organisch materiaal en zeer doorlaatbaar, vormen zij de basis van onze wijngaarden. 95 hectare gewijd aan de teelt van wijnstokken, gekenmerkt door het klimaat, met weinig neerslag en een breed temperatuurbereik, waar de winden van de hoogvlakte het karakter van ons landgoed bepalen.

Het zijn deze bodem- en klimaatfactoren, samen met onze duurzame wijnbouw, die karakter geven aan onze wijnen, het resultaat van de vereniging van traditie en technologie. 

Productie en marketing van rode, witte en roséwijnen van hoge kwaliteit, met een onderscheid op basis van eigen wijngaarden en eigen faciliteiten voor de integrale beheersing van het productieproces en de productie van wijnen met een mediterraan karakter.

Een verantwoordelijk, efficiënt en dynamisch wijnhuis zijn dat zich inzet voor duurzame ontwikkeling en zorg voor het milieu, dat trouw blijft aan zijn essentie en dat zich inzet voor onderzoek en innovatie als middel om nieuwe wijnen te ontwikkelen.

Parker (2010):  90 –Puntos, Peñin:  ( 2013 – 2014 ) 

James Suckling: 92 puntos 2021

Vinificatie
Koude maceratie van handgeplukte druiven gedurende een 4-tal dagen. Temperatuursgecontroleerde alcoholische gisting op inox tanks. Malolactische gisting (battonage) en 4 maanden opvoeding in eiken vaten.
Smaakimpressie
Intens diepe kleur met paarse rand. Fris fruitige aanzet in de neus, met florale impressies & toets grafiet. Elegante structuur, met goede frisheid, sappig & soepel, rijpe tannines. Vlezige en volle wijn.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
14°C à 16°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2025
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL