LOGOS ROSADO

Logos Rosado
Traditie en terroir samengebracht
€ 10,10
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75l
In het hart van het Navarrese platteland staat Hacienda Logos, een wijnmakerij in traditionele stijl die terug wil keren naar de historische oorsprong van de wijn

Wijnfiche LOGOS ROSADO

In het hart van het Navarrese platteland staat Hacienda Logos, een wijnmakerij in traditionele stijl die terug wil keren naar de historische oorsprong van de wijn. Het is de bakermat van de Logos-wijnen, perceelswijnen die uitsluitend worden gemaakt van druiven die op het landgoed rondom de wijnmakerij worden geteeld en die de zuiverheid van de wijngaard vertegenwoordigen. Druiven geteeld onder de krachtige invloed van de Moncayo, die hen een unieke persoonlijkheid geeft.

 

Vinificatie
Het is een wijn van lekmost, volgens de traditionele methode van Navarra.
Het macereren duurde 18 uur met de schillen bij een lage temperatuur van 11ºC, waarna 40% van de most werd afgetapt en 24 uur bleef liggen om geklaard te worden.
De gisting vond plaats in nieuwe Amerikaanse eiken vaten, waar het vier maanden bleef.
Smaakimpressie
Lichte aardbeienkleur met koperkleurige tonen van het vat. Aroma's van rijp rood fruit, romige en kruidige toetsen met een achtergrond van vanille. Vol in de mond, gevuld met de fruitige smaken van de variëteit, met een lichte toets van goed eikenhout. Uitstekend evenwicht tussen alcohol en zuurgraad.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Foodpairing
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2025
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL