ABRACADABRA

Witte wijn Abracadabra Priorat
Een rijkelijke dame uit de Priorat
€ 34,10
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Dit is een indrukwekkende witte wijn gemaakt van de autochtone Garnacha Blanca geblend met Macabeu (Viura).

Wijnfiche ABRACADABRA

Het liefdesverhaal tussen de Catalaanse familie Vives en Priorat begint pas echt in 2004. Na een heerlijke lunch in restaurant El Cairat in het gezellige Falset raken ze aan de praat met de sympathieke man. Zijn familie heeft enkele 'trossos' te koop. Met de aankoop van deze wijngaarden gaat een jarenlange wens van de familie Vives in vervulling; een wijndomein in het prachtige Priorat.
De wijngaarden liggen in Gratallops voor een groot gedeelte rond de beroemde l'Ermita wijngaarden van Alvaro Palacios. Het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden van die onbetaalbare wijngaard heeft wat kwaad bloed gezet bij de buren.

Vinificatie
Vergisting op nieuw Frans eiken gedurende 90 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 17°C met regelmatige bâtonnage. Hierna rijpt de wijn nog vier maanden ‘sur lie’ op RVS. Eenmaal gebotteld rijpt de wijn nog tien maanden in de bodega.
Smaakimpressie
Zeer complexe neus met rijp tropisch fruit, sinaasappelbloesem, mineraliteit en een spicy rokerigheid. In de mond zeer krachtig en rijk gelukkig ondersteund door prachtige verfijnde zuren. Lange verleidelijke afdronk.
Serveertemperatuur
12°C à 14°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Tot acht jaar na de oogst
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL