CHARDONNAY EL CEREZO UNOAKED

Castillo Monjardin Chardonnay
Sappige Chardonnay verrassing
€ 11,00
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
12.00
Inhoud
0.75 l
Castillo Monjardín Chardonnay El Cerezo is een frisse, sappige en makkelijk te drinken wijn.

Wijnfiche CHARDONNAY EL CEREZO UNOAKED

Gelegen in de vallei van San Esteban, beste zone voor wijncultuur in Navarra (Tierra Estella). Castillo de Monjardin beschikt over 120 ha eigen wijngaard, gelegen op de zonnige flanken van de vallei (600 m. hoogte), die tijdens de zomer worden afgekoeld door de Cierzo-wind. De combinatie van dit uniek microklimaat en de ligging van de wijngaarden (600m) maakt het mogelijk wijnen te produceren met een uniek en intens aroma. Doelstelling is Chardonnay, Cabernet en Merlot van topkwaliteit te produceren. Monjardin heeft voor de beste oenologische variëteiten en klonen van laagste opbrengst gekozen. De wijnstokken worden geleid op zo'n manier dat ze best kunnen worden verzorgd en worden gesnoeid volgens de Cordon-Royal methode.

Vinificatie
De oogst wordt 's nachts uitgevoerd. Bij aankomst in de wijnmakerij ondergaat de wijn een koude maceratie met contact met de schil. De gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen kuipen en er vindt geen malolactische gisting plaats.
Smaakimpressie
Uitgesproken aroma's van peren, appels en perziken. Een frisse, bruisende Chardonnay met levendige zuren. Rijkelijk en goede afdronk.
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
6°C à 8°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
12.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2024
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL
Afbeelding