VERMOUT BECQUER GRAN RESERVA

Vermut Becquer Gran Reserva
Rijkelijk, complex, traditie
€ 19,90
In voorraad
Categorie
Alcohol %
15.00
Inhoud
0.75 l
100% Garnacha van meer dan 80 jaar oude wijngaarden.

Wijnfiche VERMOUT BECQUER GRAN RESERVA

De Garnacha-druif is van alle rassen waarmee wij werken het ras met de hoogste suikerconcentratie. Bovendien wordt hij laat geoogst om meer rijpe vruchten te verkrijgen. Om deze traditionele vermout te maken, hebben we een origineel recept van onze grootvader uit 1950 teruggevonden, dat meer dan 40 verschillende inheemse botanische stoffen bevat, verzameld in de Moncayo en de Pyreneeën. Deze omvatten tijm, rozemarijn, enz. 25% van de vermout wordt gemaakt van ingedroogde druiven om zoetheid, complexiteit en body toe te voegen.

Vinificatie
De wijn rijpt 24 maanden in Amerikaanse en Franse vaten. Vervolgens wordt hij 5 jaar in tanks gerijpt. 
Smaakimpressie
Zeer fruitige aroma's met veel complexiteit; tonen van honing en kaneel, kreupelhout, tijm, rozemarijn en een aangename afdronk van gedroogde noten. Perfect evenwicht tussen de zachte bitterheid van de kamperfoelie en de zoetheid van het rijpe fruit. De smaak is elegant, fris, met een lichte bitterheid en een lichte zoetheid met een harmonieuze en evenwichtige afdronk.
Als aperitief bij het begin van de maaltijd, en aan het eind van de maaltijd, een heerlijk drankje als cocktail. Het is aan te raden om het gekoeld te drinken op 6-7ºC met ijs en vergezeld van een schijfje sinaasappel! Heerlijk!
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Serveertemperatuur
6°C à 8°C
Foodpairing
Categorie
Alcohol %
15.00
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol