GIN BCN

BCN-Gin
€ 48,25
Op bestelling
Categorie
Alcohol %
40.00
Inhoud
0.70 l
BCN gin is een originele gin met fijne botanicals...

Informatie GIN BCN

Gedistilleerd in El Priorat, gedronken in Barcelona. Het elixer van de Priorat-druiven en de mediterrane zuiverheid van de botanische ingrediënten worden gecombineerd voor een toast op de unieke intensiteit van de nachten in Barcelona.

BCN GiN is onvergelijkbaar. Uitgebalanceerd, met in de mond een prachtige ondersteuning van de mediterrane aroma's en zijn smaakvolle complexiteit, kan het op zichzelf worden geserveerd, in een van de meest buitengewone ervaringen voor liefhebbers van zuiverheid, of volgens zijn perfecte serve om te genieten van een verfrissende Gin & Tonic.

In 1916 werd Escofet Tejera & Co. door de gemeenteraad van Barcelona gekozen om de trottoirs van de stad te bestraten. Sindsdien herkent iedereen die in Barcelona loopt onmiddellijk de typische BCN-stoepmotieven, symbool van de stad.

Eerst selecteren we de beste schillen van de DOQ Priorat wijnen en distilleren ze om de essentie van de aroma's van deze beroemde wijnen te verkrijgen. We macereren de verse botanische stoffen, onlangs gesneden, in water en likeur. Na een tijdje distilleren we het om een concentratie van kruiden te verkrijgen die de basis van onze gin zal vormen. We verdunnen deze basis met likeur en water, schudden het krachtig en laten het maandenlang rusten. Wij gebruiken water uit onze natuurlijke bron Mas Baboixos, dat diep in de leisteenlagen ontspringt, de typische bodem van de Priorat.

Frisse, bloemige, mediterrane tonen, gevolgd door het mysterie van de jeneverbes en de kracht van citrus, met een vleugje vijgen en venkel, de luchtige aroma's van een perfecte zomermiddag in de Priorat.
De jeneverbes onderstreept de kracht van de rozemarijn en de citrusvruchten en gaat vooraf aan de harmonie, zoals we die ervaren in de architectuur van het beroemde Catalaanse genie, Antoni Gaudí.
Droog, scherpe jeneverbes en een vleugje citroen, om de perfectie van de eerste smaak te completeren, verfrissend in de hitte van de Barcelonese nacht.