EL PACTO IN KOKER

ElPactoinKoker
Een krachtige rode wijn, rijk aan bosvruchten en subtiele tonen van chocolade.
€ 18,70
Op bestelling
Categorie
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
De wijn heeft een diepe kleur met paarse en rode tinten. De neus is intens en opvallend, met een duidelijk aroma van bosvruchten, zoethout, ondergroei, kruiden en chocolade. In de mond is de wijn vol, evenwichtig en krachtig, maar tegelijkertijd fijn en fris. De smaak is rijk aan fruit en heeft tonen van het vat in de afdronk.

Informatie EL PACTO IN KOKER

"El Pacto de la Sonsierra 2020" is een biologische rode wijn van Viñedos El Pacto, gemaakt van druiven geteeld in Baños de Ebro, Villabuena de Álava, Navaridas en San Vicente de la Sonsierra. Voornamelijk Tempranillo, met toevoeging van witte variëteiten Graciano en Mazuelo.

De wijn komt van 27 percelen met oude biologische wijnstokken, geplant in de jaren 50-60 op klei-kalkgronden op rotsachtige zandsteen, voornamelijk in Baños de Ebro en ook in Villabuena de Álava, Navaridas en San Vicente de la Sonsierra.

De druiven worden handmatig geoogst tussen 27 september en 4 oktober. Na de oogst rijpt de wijn 14 maanden in vaten van 225 liter, waarvan 60% Frans eiken, 20% Oost-Europees eiken en 20% Amerikaans eiken. 60% van de vaten is van tweede gebruik, en 40% is nieuw.