GIFTBOX 3 FL CLASSICA J+ C+R

GBHLDH3
Madurado, Crianza en Reserva. ​​​​​​​Een bevoorrecht wijnhuis gelegen in het hart van La Rioja Alta.
€ 39,40
In voorraad
Categorie
Inhoud
0.75 l (3x)
De Madurado heeft een intens kersenrood kleur met violette tinten die typisch zijn voor zijn jeugd. In de neus heb je overheersende aroma's van bosvruchten (bosbessen, frambozen, bramen) vergezeld van kruidige tonen en zoethout, kenmerkend voor de variëteit. Er zijn ook minerale tonen van grafiet en bepaalde hints van vanille en bladeren die de aromatische complexiteit verhogen. In de mond heb je een goede structuur, typisch voor dit ras. Hij heeft ook een goede zuurgraad die een grote persistentie genereert. Hoewel het een gestructureerde wijn is, heeft hij een zeer aangenaam en omhullend karakter, het resultaat van de rijping in eiken vaten. In de afdronk laat hij hints van fruit achter die typisch zijn voor een jonge wijn. De Crianza is een intense wijn met een granaatkleur en een aangenaam aroma met hints van rijp fruit. In de mond is hij zacht, expressief en elegant, waarbij het fruitige karakter perfect in balans is met de tonen van het vat. De Reserva heeft een robijnrode kleur met een roodbruine rand die zijn lange rijping op vaten en flesrijping verraadt. In de neus: krachtige, primaire aroma's van rijp fruit, complexe kruidige en balsamico toetsen en een lichte hint van vanille. In de mond: evenwichtig, rond en smeuïg. Zachte, rijpe tannine en een elegante afdronk.

Wijnfiche GIFTBOX 3 FL CLASSICA J+ C+R

Met Bodega Hacienda López de Haro wilden wij de authentieke essentie van Rioja terugvinden, van haar fijne wijnen, van de klassiekers die deze regio groot hebben gemaakt omdat zij elegantie vertegenwoordigden. Maar als we moderne wijnen wilden creëren, was het niet genoeg om ons op traditie te richten. Daarom wordt in de collectie van Hacienda López de Haro de historische finesse van Rioja gecombineerd met de persoonlijkheid van de uitstekende kwaliteitsdruiven van onze oude wijngaarden om authentieke hedendaagse klassiekers te creëren. Als locatie voor ons wijnhuis kozen we de historische stad San Vicente de la Sonsierra, in het hart van de DOCa Rioja, in het noorden geflankeerd door de Sierra Cantabria en in het zuiden door de rivier de Ebro. Het microklimaat van het gebied en de klei-kalksteen bodem creëren de perfecte omstandigheden voor de wijngaard, vooral voor de Tempranillo druif, de belangrijkste variëteit van de regio.

 

 

Vinificatie
De Madurado heeft een rijping van 6 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten van verschillend gebruik gehad.
De Crianza is een ronde, vriendelijke en expressieve wijn gemaakt van Tempranillo, Garnacha tinta en Graciano druiven, 18 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten.
De Reserva is een ronde, vriendelijke en complexe wijn gemaakt van de rassen Tempranillo en Graciano, met een klassieke rijping van 20 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Deze wijn wordt op het optimale moment op de markt gebracht na een rustperiode van meer dan vijf jaar tussen vat en fles.
Smaakimpressie
De Madurado heeft een intens kersenrood kleur met violette tinten die typisch zijn voor zijn jeugd. In de neus heb je overheersende aroma's van bosvruchten (bosbessen, frambozen, bramen) vergezeld van kruidige tonen en zoethout, kenmerkend voor de variëteit. Er zijn ook minerale tonen van grafiet en bepaalde hints van vanille en bladeren die de aromatische complexiteit verhogen.
In de mond heb je een goede structuur, typisch voor dit ras. Hij heeft ook een goede zuurgraad die een grote persistentie genereert. Hoewel het een gestructureerde wijn is, heeft hij een zeer aangenaam en omhullend karakter, het resultaat van de rijping in eiken vaten. In de afdronk laat hij hints van fruit achter die typisch zijn voor een jonge wijn.
De Crianza is een intense wijn met een granaatkleur en een aangenaam aroma met hints van rijp fruit. In de mond is hij zacht, expressief en elegant, waarbij het fruitige karakter perfect in balans is met de tonen van het vat.
De Reserva heeft een robijnrode kleur met een roodbruine rand die zijn lange rijping op vaten en flesrijping verraadt. In de neus: krachtige, primaire aroma's van rijp fruit, complexe kruidige en balsamico toetsen en een lichte hint van vanille. In de mond: evenwichtig, rond en smeuïg. Zachte, rijpe tannine en een elegante afdronk.
Categorie
Inhoud
0.75 l (3x)
Externe video URL