CAVA DIORO BACO BRUT

DIORO BACO BRUT
Vier generaties, één passie
€ 20,10
In voorraad
Categorie
Alcohol %
12.00
Inhoud
0,75l
De oorsprong van Bodegas Escudero gaat terug tot 1852...

Wijnfiche CAVA DIORO BACO BRUT

De oorsprong van Bodegas Escudero gaat terug tot 1852 toen Juan Escudero, de oprichter, begon met de productie van Rioja-wijn in eiken vaten in de stad Grávalos. Later, aan het begin van het decennium van de jaren 50 van de twintigste eeuw en op basis van de opgedane kennis, begonnen ze, door de hand van Benito Escudero, de eerste Rioja cava's uit te werken.

Het is momenteel de vierde generatie wijnmakers die zich in lichaam en geest, met grote professionaliteit, toelegt op de productie van kwaliteitswijn Rioja, altijd uit respect voor het milieu en met een grote investering in onderzoek.

Druiven die handmatig worden geselecteerd uit de familiewijngaarden in de gemeente Grávalos (La Rioja), ten zuiden van de berg Yerga op een hoogte van 800 meter boven de zeespiegel. Deze hoogte zorgt voor druiven met een laag alcoholgehalte en een goede zuurgraad, wat resulteert in zeer frisse cava's met fijne en elegante aroma's.
De Chardonnay druif wordt geoogst tijdens de tweede en derde week van september en de Viura tijdens de eerste weken van oktober. Het verzamelen van de druiven gebeurt handmatig, waarbij de druiven worden geselecteerd, waardoor wordt voorkomen dat aangetaste druiven de pers bereiken of niet voldoen aan de kwaliteit die nodig is om onze cava's te uitwerken.

Vinificatie
Alleen het vrijlopende sap, verkregen na een milde persing, is bestemd voor de bereiding van onze cava's "Dioro Baco". De eerste gisting van de most vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een lage temperatuur van ongeveer 14ºC.
Aan het begin van de lente, wanneer de wijn is gereinigd door neerslag, vindt de tweede gisting plaats in de fles, die daar ten minste 48 maanden blijft rijpen.
Smaakimpressie
Lichtgouden kleur met groenige reflecties.
Goede bruis met een elegante stroom van fijne en aanhoudende belletjes. Intens en fris. Aroma van tonen van fijne wilde kruiden en rijp fruit.
Wijnhuis
Klimaat
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Categorie
Alcohol %
12.00
Inhoud
0,75l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL