Finesse in een glas
Wijnfiche CAVA PERE MATA CUPADA ROSE
Een kleine producent in een streek met talrijke Cava-producenten, het is de man en zijn passie die opvallen bij Mata I Coloma ligt aan de rand van Sant Sadurni D' Anoia.
Het eerste label van deze wijnmaker is een woord gecreëerd door zijn grootvader, Les Cupades zijn unieke creaties van het Catalaanse woord dat "mengen" betekent.
Begonnen met een liefde voor cava, studeerde de oprichter Enologie en begon zijn wijncarrière in een grote kelder waar hij basiswijnen maakte voor externe bedrijven. Met de wens om zijn eigen blends te maken investeerden hij en zijn vader in het bedrijf, dat in 2000 met zijn eerste oogst begon. In de loop der jaren is de export van het bedrijf gestegen van 20% in het begin tot 50% nu, met een productie van tussen de 40.000 en 60.000 flessen per jaar, afhankelijk van de oogst. De exporterende landen zijn onder meer Japan, Duitsland, Denemarken en België. De overtuiging van het vinificatieproces hier is het begin van de Cava, dit betekent zuivere mengsels van de traditionele variëteiten van Macabeo, Xarel-lo en Parellada - de manier waarop het werd gemaakt vanaf de vroegste dagen. Altijd hopend om te innoveren om constant te verbeteren en de cava van de hoogste kwaliteit te produceren, komt er constant een nieuwe blend uit dit pakhuis, een test voor de toekomst en een visie voor het creëren van nieuwe 'geheimen' voor de perfectie van Cava. Alle wijnen zijn biologische producten en zullen als zodanig worden gecertificeerd vanaf de oogst 2013. Voor dit cavahuis komt het produceren van cava met een verantwoordelijkheid: de drank die zo vaak gedronken wordt om te feesten, te proosten op successen en geluk. Elke partij van cava is uniek, er worden aparte flessen geproduceerd, voor elk seizoen: een zomer cava en een winter cava die sterk in smaak verschillen.