CAVA PERE MATA CUVEE BARCELONA

CAVA PERE MATA CUVEE BARCELONA
Een hulde aan Barcelona.
€ 18,99
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
11.50
Inhoud
0.75 l
Strogele kleur. Met intense aroma's van autolyse (dode gistcellen verbinden zich met de alcohol en zuren van de wijn met als resultaat dat men aroma's van brooddeeg krijgt), sinaaszeste, hout en brioche. Mooie structuur, krachtig in de smaak met veel koele zuren die de frisheid voor lange tijd behoud. Een mooi bittertje in combinatie met een aroma's van gist, brioche en zeer droog waardoor de tong verplicht wordt om op zoek te gaan naar nieuwe sensaties.

Wijnfiche CAVA PERE MATA CUVEE BARCELONA

Mata I Coloma is een kleinschalig wijnhuis dat gesticht is in het jaar 2000. Zij hebben een duidelijke visie over het ontwikkelen van wijnen en cava's met persoonlijkheid. Om dit te bekomen dien je de volledige vinificatie te
personaliseren en op te volgen onder strenge kwaliteit parameters.

Mata I Colomo is ontstaan uit de kennis van Pere Mata na het behalen van zijn studies als Oenoloog. Hij was diegene die de traditie van zijn grootouders als echte ambachtslui terugbracht. Voor Pere Mata heeft iedere cava zijn persoonlijkheid en bezit zij ook de verschillende eigenschappen en bijzonderheden van elke bodemlaag. Dankzij deze aanpak en het respect voor zijn autochtone druiven krijgen de cava's van Pere Mata wereldwijd herkeninning.

Een cava die Pere Mata wil eren aan zijn grootvader. Hij wist in het verleden zijn eigen cava te maken in zijn garage die enkel voor de familie bestemd was. Zijn grootvader bracht deze cava op een delicate manier tot stand met de nodige dosering want hij hield van dat beetje zoetigheid. De familie noemde de cava Gran Coloma omdat de grootvader gekend was als M. Coloma.

 

Vinificatie
Alleen sap van de eerste persingen van geselecteerde druiven komt in aanmerking voor deze Gran Reserva. De eerste gisting vindt plaats bij 16°C gedurende 15 à 20 dagen. De 2e gisting in de fles bij 13°C à 16°C gedurende 60 à 70 dagen. Nadat de houtgelagerde wijn is uitgegist verblijft deze op de droesem voor een periode van 36 maanden.
Smaakimpressie
Strogele kleur. Met intense aroma's van autolyse (dode gistcellen verbinden zich met de alcohol en zuren van de wijn met als resultaat dat men aroma's van brooddeeg krijgt), sinaaszeste, hout en brioche. Mooie structuur, krachtig in
de smaak met veel koele zuren die de frisheid voor lange tijd behoud. Een mooi bittertje in combinatie met een
aroma's van gist, brioche en zeer droog waardoor de tong verplicht wordt om op zoek te gaan naar nieuwe sensaties.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
11.50
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding