90 MINUTS MAGNUM

Rode wijn 90 Minuts Magnum
€ 33,90
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
1,5 l
Het liefdesverhaal tussen de Catalaanse familie Vives en Priorat begint pas echt in 2004.

Wijnfiche 90 MINUTS MAGNUM

Het liefdesverhaal tussen de Catalaanse familie Vives en Priorat begint pas echt in 2004. Na een heerlijke lunch in restaurant El Cairat in het gezellige Falset raken ze aan de praat met de sympathieke man. Zijn familie heeft enkele 'trossos' te koop. Met de aankoop van deze wijngaarden gaat een jarenlange wens van de familie Vives in vervulling; een wijndomein in het prachtige Priorat.
De wijngaarden liggen in Gratallops voor een groot gedeelte rond de beroemde l'Ermita wijngaarden van Alvaro Palacios. Het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden van die onbetaalbare wijngaard heeft wat kwaad bloed gezet bij de buren.

De 90 Minuts wijn heeft een verhaal wat ook op het etiket gedrukt staat: ‘Tijdens de remslaap dromen we om de 90 minuten. De autorit van Barcelona naar ons domein in Priorat duurt 90 minuten. Een goede film duurt vaak 90 minuten. En het leegdrinken van een fles met deze wijn heeft nooit langer dan 90 minuten geduurd”

Smaakimpressie:
De wijn heeft een intense kersenrode kleur. Zuivere aroma's van zwart rijp fruit, subtiele zwarte peperaroma, zoete aroma's, wilde kruiden en een hint van wierook. In de mond is de aanzet fris, intens, smaakvol met fruitige tonen. Rijpe tannine, elegant en met finesse. Een lange afdronk met tonen van wilde kruiden.

Vinificatie
Strenge selectie op de tafel bij binnenkomst, ontstelen en kneuzen. Vergisting gedurende drie weken op gecontroleerde temperatuur van 20°C met dagelijks overpompen en pigeage.
Daarna rijpt de wijn nog 12 maanden op Franse eik en 10 maanden op fles alvorens verkocht te worden
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
1,5 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2027
Externe video URL