Bio. Zacht. Zuiver.
Promo
Zonder toegevoegde sulfieten – biologisch – laag in histamines
€ 11,50
In voorraad
Een biologische Monastrell uit Jumilla zonder toegevoegde sulfieten, laag in histamines en met een fruitig, bloemig karakter. Zacht, puur en verrassend toegankelijk.
Wijnfiche ALDEON DE LAR ZONDER SULFIETEN
Aldeón de Lar is een biologische rode wijn uit Jumilla, gemaakt van 100% Monastrell afkomstig van hooggelegen wijngaarden (650–750 meter) op kalkrijke, schrale bodems. Deze wijn weerspiegelt het engagement van Bodega Paco Mulero voor natuurlijke, minimale interventie. De druiven worden handmatig geoogst op optimale rijpheid, waarna de vinificatie plaatsvindt zonder toegevoegde sulfieten. Dankzij zorgvuldige begeleiding van de malolactische gisting bevat de wijn minder dan 1 ppm histamines, wat hem geschikt maakt voor gevoelige wijndrinkers. Aldeón de Lar toont een intense kersenrode kleur met violette reflexen, florale neus en rijpe fruitaroma’s. In de mond is hij rond, fruitig en perfect in balans met zachte tannines.
Vinificatie
Handmatige oogst, spontane vergisting zonder sulfieten, malolactische gisting onder gecontroleerde omstandigheden. Geen chemische toevoegingen. Biologische productie.
Smaakimpressie
Kersenrood met violette rand. Bloemig in de neus, met tonen van rijp rood fruit. Zacht mondgevoel, fruitige stijl, milde tannines, evenwichtig.
Serveertemperatuur
14°C à 16°C
Aroma intensiteit
Afdronk
Tanninegehalte
Zoetheid
Zuurgraad
Body (mondgevoel)