CASTILLO MONJARDIN RESERVA C.S.

CMRCS
Elegante Reserva
€ 17,50
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75l
Deze rode wijn heeft een goed rijpingspotentieel en drukt in elke slok het unieke karakter van zijn terroir uit.

Wijnfiche CASTILLO MONJARDIN RESERVA C.S.

Castillo de Monjardin ligt in het noordwesten van Navarra in de uitlopers van de Pyreneeën, niet ver van de Franse grens. Oorspronkelijk was het kasteel van Monjardin zeer belangrijk voor het Koninkrijk Navarra tijdens de XIIe eeuw onder koning Sancho Garces, tegenwoordig is het een beroemde pelgrimsroute van Parijs naar Santiago de Campostella. De nabijheid en de historische culturele banden met Frankrijk zorgen voor een wijntraditie op basis van Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot, die zich onderscheidt van de rest van Spanje. Monjardín maakt goed gebruik van de Garnacha en Pinot Noir die frisse en fruitige rode wijnen zijn.
In de afgelopen 25 jaar zijn we bekroond met meer dan 100 medailles en publicaties. De wijngaarden van Monjardín liggen op zonnige hellingen op een gemiddelde hoogte van 1800 voet, en worden gekoeld door de "Cierzo" wind. Ons familiedomein heeft in totaal 220 Ha wijngaarden van 15, 30 en 70 jaar oud.
Filosofie. Het vakmanschap van eigenaar en wijnmaker Victor Del Villar levert wijnen op met een bijzonder intens aroma, een volle smaak en een stevige structuur. Alle wijnen worden gemaakt met druiven van onze Estate wijngaarden; de gisting wordt gecontroleerd en de wijnen rijpen op Frans en Amerikaans eikenhout. Onze beste praktijken van traditionele vinificatiemethode met een twist van innovatie om wijnen van hoge kwaliteit te maken die de mediterrane keuken aanvullen en het terroir van onze Estates wijngaard vertegenwoordigen.

Vinificatie
Wijngaard: "Los Carasoles" (30 jaar, 475 m)
Rijping: 30 maanden op eiken vaten
Smaakimpressie
De uitzonderlijke Reserva van ons landgoed Los Carasoles wordt gekenmerkt door een intense granaatkleur met baksteenrode kraag. Eerlijk en rond in de mond, gestructureerd en krachtig. Tonen van geroosterd en gekonfijt fruit, zeer balsamico. Open 1 uur voor het drinken.
Bodem
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL