CONDOMINIO ROBLE

Condominio Roble
Wijnsymfonie uit Ribera Del Duero
€ 13,70
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Geniet van deze wijn die met zorg en toewijding is gemaakt en ontdek de complexe smaken en aroma's die het te bieden heeft. In de mond is deze wijn aangenaam, vol en blijvend van smaak.

Wijnfiche CONDOMINIO ROBLE

Bodegas PINNA FIDELIS is een wijnmakerij gevestigd in Peñafiel, het hart van de Ribera del Duero, opgericht in 2001 door wijnliefhebbers met een diepe band met deze regio. Ze hebben een rijke traditie in het produceren van wijnen met de Tinta del País-druif en bieden een breed scala aan wijnen, waaronder jonge, eikenhouten en crianza variëteiten.

Met meer dan 15 jaar ervaring en een toegewijd team hebben ze moderne faciliteiten voor wijnproductie en wijntoerisme ontwikkeld. Hun filosofie is gebaseerd op eenvoud en kwaliteit. Ze nodigen bezoekers uit om hun passie voor wijn te delen en te genieten van hun uitzonderlijke wijnen en gastvrijheid.

Vinificatie
Voor de productie van deze wijn gebruiken we uitsluitend druiven van onze eigen wijngaarden. Na een zorgvuldige handmatige oogst, waarbij elke wijngaard apart wordt geoogst, verkrijgen we druiven op hun optimale rijpheid. De druiven worden gedurende 25 dagen gemacereerd en ondergaan vervolgens een rijping in zorgvuldig geselecteerde Amerikaanse eiken vaten, waar ze 4 maanden blijven. Tijdens dit rijpingsproces wordt er strikte controle gehouden, met regelmatige bijvulling van de vaten. Tenslotte wordt de wijn geklaard en gebotteld.
Smaakimpressie
Visuele fase: helder, glanzend, intens kersenrood met violette tinten in een dunne laag.
Geurige fase: intense aroma's van vers rood fruit, aardbei, framboos, rode bes, perfect in harmonie met de houttonen, balsamische en kruidige accenten, en een subtiele toets van geroosterd hout.
Smaakfase: zachte tannines die finesse en persistentie brengen, in een goede balans met de zuurgraad.
Bodem
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2027
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL