El Secreto de Familia

El Secreto de Familia
Proef onze eigen wijn: El Secreto de Familia
€ 18,00
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Je stond daar in arme kalkrijke bodem. Met je stevige en gezonde uitstraling wist ik dat jij voor onze wijn zou zorgen.

Wijnfiche El Secreto de Familia

We zijn verheugd om ons nieuwste project met jullie te delen: El Secreto de la Familia, een wijn gemaakt met veel passie en liefde. Deze wijn is het resultaat van een project van bijna 3 jaar, waarin we onze passie hebben gestoken en is een samensmelting van onze familie. De wijn is gemaakt op het wijndomein El Olivar-Los Almendros in Caudete, Valencia, waar de roots van Bernadette liggen. De Italiaanse druif van Enzo, de grootvader, de subtiele kracht van Elias, onze zoon, en de passie van Roberto zijn allemaal terug te vinden in deze unieke wijn.

De wijn bevat 6 verschillende druivenrassen, één voor één top druiven met hun eigen karakteristieken. De druiven in de wijn zijn grotendeels een geheim en maken de wijn uniek. We weten niet of we ooit dezelfde wijn zullen bereiden. Maar één ding is zeker: als je deze wijn proeft, proef je de passie en liefde die we in dit project hebben gestoken.

 

Vinificatie
De druiven worden eind september 2020 geoogst. Van de wijngaarden in Caudete zijn de wijndomeinen El Olivar en Los Almendros. De bodem is arm aan organisch materiaal, steenachtig en kalkrijk, waardoor de wijn zoete tannines krijgt. De gemiddelde productie per plant is ongeveer 1 tot 1,5 kg, een zeer kleine productie maar van zeer goede kwaliteit.
Het wijnjaar 2020 was een zeer goed wijnjaar, zowel qua klimaat als qua gezondheid van de planten. Een relatief droog jaar, maar met niet te hoge temperaturen, ongeveer 15 dagen voor het begin van de oogst regende het een beetje waardoor de plant het rijpingsproces goed afmaakte en de zuurgraad zeer goed behouden bleef.
Elk ras komt apart de wijnmakerij binnen en wordt ook apart gefermenteerd. Wij gebruiken geen industriële gisten, het zijn de eigen inheemse gisten van de wijngaard die de alcoholische gisting uitvoeren.

Na de alcoholische gisting gaan de wijnen in vaten, elk ras apart, waar ze de malolactische gisting ondergaan. Ze gaan eind oktober 2020 het vat in en komen in juni 2022 vrij. Elk ras wordt apart bewaard in vaten van 500 liter medium en medium plus getoast Frans eikenhout, afhankelijk van het ras.

In juni 2022 wordt de wijn uit het vat gehaald en wordt de basis (85%) gemaakt om mondgevoel te krijgen, we bewerken de droesem in roestvrij staal. In augustus hebben we het definitieve mengsel gemaakt.

Het werd licht gefilterd en gebotteld in augustus 2022.
Smaakimpressie
Deze wijn heeft een heldere, diepe en granaatrode kleur in het glas, wat al een voorproefje is van wat komen gaat. De neus van de wijn is zuiver en uitgesproken, met een perfecte balans van rode pruim, zwarte bes en kers, leder, tabak, toast, koffie, groene peper en rode paprika. De smaak van de wijn is vol, romig en verfijnd, met een sterk smakend karakter en een lange afdronk die nog lang blijft hangen. Kortom, een wijn die perfect in balans is en absoluut een genot voor de zintuigen.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL