GARBINADA

Garbinada
De Garbinada is een zeebries die in de zomer onze wijngaarden verfrist.
€ 13,15
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75l
Diep paarse kleur. Rood fris fruit. Het mondgevoel heeft een middelmatige body met matige tannine. Afgeronde vlezige afdronk met een zoete kruidigheid.

Wijnfiche GARBINADA

In 1978 begonnen Pere Sangenís en Conxita Vaqué wijnstokken te planten in de verschillende familie-eigendommen van Pere rond het dorp Porrera in DOQ Priorat. We weten dat deze gronden van zijn moeders kant van de familie waren - de Monlleó familie - en dat er al wijnstokken werden verbouwd sinds voor de jaren 1700. Sinds het begin van de 20e eeuw was er de wens om de wijnen te bottelen, maar door sociale en economische problemen in Priorat was dat gewoon niet mogelijk.
In 1979 begonnen Pere en Conxita wijn te maken in de kelder op Plaça Catalunya, die de kelder was van Josep Simó, Conxita's grootvader die wijnmaker en wijnverkoper was van 1886 tot aan zijn dood.
In deze kelder maakt Pere al sinds 1978 wijn, waarbij hij de oude traditie combineert met nieuwe ideeën. Dochters, Maria en Núria Sangenís delen nu de verantwoordelijkheid voor het maken van goede wijnen met hun vader, Pere.
De wijngaarden liggen nu allemaal binnen de grenzen van het dorp Porrera in DOQ Priorat, aangeplant op terrassen en hellingen, allemaal gevormd door de beroemde "llicorella", een zeer leisteenrijke bodem. Deze bodems zijn zeer arm aan organisch materiaal en met het droge klimaat (450mm/18in jaarlijkse regen) zorgt dit voor een sterk gereduceerde productie die resulteert in maximale kwaliteit.

Vinificatie
Alle druivenselectie gebeurt in de wijngaard. Alles met de hand geplukt. De gisting vindt plaats in de oude ondergrondse tanks die opnieuw zijn betegeld met keramische tegels. Tijdens de gistingsdagen wordt de temperatuur gecontroleerd en de wijnen die bestemd zijn voor rijping ondergaan 20 dagen maceratie.
Na het persen met matige druk op een kleine, verticale pers met een capaciteit van 250 liter vindt de malolactische verwerking spontaan plaats in de ondergrondse tanks.
Beperkte productie: 4400 flessen.
Smaakimpressie
Diep paarse kleur. Rood fris fruit. Het mondgevoel heeft een middelmatige body met matige tannine. Afgeronde vlezige afdronk met een zoete kruidigheid.
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
14°C à 16°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2025
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL