LA RECAJA TEMPRANILLO

La-recaja-tempranillo
Maximale expressie
€ 63,50
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
La Recaja is een perceel van 2 hectare, op het zuiden gelegen, met wijnstokken op een terras met een zachte helling dicht bij onze bodega in Oyón.

Wijnfiche LA RECAJA TEMPRANILLO

De Bodega Valdemar, opgericht in 1889, is nog steeds eigendom van de familie Bujanda en wordt gerund door Jesus Martínez Bujanda en zijn zoon Carlos en dochter Ana. Bodegas Valdemar is de afgelopen drie jaar beloond met de "Critics Choice Award" van de "Wine Spectator", een van de meest prestigieuze onderscheidingen die door gespecialiseerde journalisten worden uitgereikt. Bovendien beoordeelde de meest invloedrijke wijncriticus Robert Parker de bodega's als "uitstekend". Dat wil wel wat zeggen.

La Recaja is een perceel van 2 hectare, op het zuiden gelegen, met wijnstokken op een terras met een zachte helling dicht bij onze bodega in Oyón. In 1979 werden hier Tempranillo en Viura wijnstokken geplant op zeer arme, kalkhoudende grond. Dankzij de bevoorrechte ligging in de buurt van de uitlopers van de Sierra Cantabria, geniet het van een microklimaat met grote contrasterende temperaturen tijdens de zomerdagen en -nachten en een gematigd niveau van waterstress tijdens het rijpingsseizoen. Tijdens de oogst selecteren we zorgvuldig de druiventrossen in verschillende fasen, waarbij we de allerbeste Tempranillo en Viura (gelegen in de hogere en koelere delen van het perceel) wijnstokken. Door de leeftijd van de wijnstokken zijn de opbrengsten vrij laag en daarom is het aantal geproduceerde flessen vrij beperkt.

Vinificatie
Gerijpt gedurende 16 maanden in een 50-50 mix van nieuwe en 1 jaar oude 225-liter vaten met Frans Allier, Tronçais en Vogezen eiken.
Smaakimpressie
Overvloedige zwarte kersenrode kleur, schoon en helder. Aroma's van braam, zoethout, peper en exotisch hout.
Sappig, geconcentreerd en goed in balans met mooi geïntegreerd hout, pittige zuurgraad en aantrekkelijke
evenwicht en balans.
Wijnhuis
Klimaat
Druivenrassen
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2037
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL
Afbeelding