Pago Los Cerrillos Syrah

Pago-los-Cerillos-Syrah
Unieke oorsprongserkenning, bekroonde wijnen, karaktervolle Syrah.
€ 14,00
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75l
De titel 'Vino de Pago' beloont wijnhuizen die unieke wijnen produceren van eigen druiven, met eigenschappen die hen binnen hun regio onderscheiden. Onze bekroonde wijnen, gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen, omvatten een Syrah perceel op 695 meter boven zeeniveau, resulterend in wijnen met karakter en persoonlijkheid.

Wijnfiche Pago Los Cerrillos Syrah

Deze unieke oorsprongsbenaming wordt alleen toegekend aan wijnhuizen die uitsluitend wijnen produceren van hun eigen druiven en die wijnen maken met bijzondere eigenschappen die hen duidelijk onderscheiden van andere wijnen, zelfs binnen dezelfde geografische regio.

Wijnhuizen die aan alle vereisten voldoen en de titel 'Vino de Pago' krijgen, hebben de meeste kwaliteits- en oorsprongscertificeringen in de Europese wijnwereld. Dit geeft consumenten het hoogste niveau van vertrouwen. Oorsprongsbenamingen worden vaak in een piramideschema weergegeven: aan de basis staan de tafelwijnen met grote productievolumes, gevolgd door wijnen met Beschermde Geografische Aanduiding, Denominación de Origen, Denominación de Origen Calificada, en bovenaan de piramide de Vinos de Pago.

In maart 2021 hadden slechts 20 Spaanse wijnhuizen, van de bijna 5000 in heel Spanje, de titel 'Vino de Pago' ontvangen, wat minder dan 0,4% van het totaal is en deze wijnhuizen tot de top van de oorsprongsbenamingen in Spanje maakt.

"DOP Pago los Cerrillos" Onder de strengste regels van de ISO 9001-norm zijn onze wijnen in 2019 uitgeroepen tot Vinos de Pago, wat een erkenning is van ons werk volgens de hoogste kwaliteitsnormen voor wijnproductie in de Europese Unie.

Ons perceel van 12 hectare Syrah van meer dan 30 jaar oud ligt op een hoogte van 695 meter boven zeeniveau, in de hoogvlakte van de Guadiana rivier en omgeven door heuvels die de fenolische rijpheid van de druiven bevorderen. Deze bevoorrechte locatie, samen met een leemachtige bodem met een hoog kalksteengehalte, vormt de basis voor een wijn met karakter en een sterke persoonlijkheid. 

Vinificatie
Oogst in de vroege ochtenduren, op het optimale moment van rijping van de druiven. Maceratie voor de gisting bij 10ºC en daaropvolgende alcoholische gisting bij 25ºC gedurende 20 dagen. Gedurende deze tijd zorgen verschillende "delestage" processen voor een grotere extractie van kleur en fenolische verbindingen van de schillen. De wijn wordt zonder persen overgeheveld naar traditionele cementen vaten waar malolactische gisting plaatsvindt. Hij rijpt 6 maanden in Franse eiken vaten.
Productie: 30.000 flessen
Smaakimpressie
Kersenrode kleur van Bigarreau, met violette tonen. Aroma waarin rood fruit wordt gecombineerd met warme tonen van eik en balsamico kruiden, tijm. In de mond ronde tannines, in evenwicht met het eikenhout met een lange en aanhoudende afdronk.
Klimaat
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2030
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding