PIRINEOS TINTO ROBLE

Pirineos tinto Roble
Vorm en expressie uit Somontano
€ 11,10
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0,75L
"Het paard". Er was een tijd dat men het gehinnik van paarden hoorde in de weiden van de Pyreneeën en op de paden die de kloven van de Pre-Pyreneeën doorkruisten.

Wijnfiche PIRINEOS TINTO ROBLE

"Het paard"
Er was een tijd dat men het gehinnik van paarden hoorde in de weiden van de Pyreneeën en op de paden die de kloven van de Pre-Pyreneeën doorkruisten. Onze wijnbouwers vertrouwden altijd op de kracht van hun paarden. Het symbool van het paard is nog steeds levend in ons geheugen, en vertegenwoordigt de zuiverheid van de oorsprong en het verlangen naar een vrije en primitieve natuur.

"Het karakter"
Tussen de dorheid van de laagvlakten en de koude instroom van de noordelijke bergen, is de Somontano een strook van aromatische hellingen en bergketens van steeneiken. Het draagt de naam van een imposant gebergte en dat geeft het karakter. Wij kennen dit ruige, gulle en volhardende gebied als geen ander, ons land drukt zich uit in wijnen met evenveel persoonlijkheid als de onvergetelijke horizon.

 

Vinificatie
De druiven worden geoogst bij optimale rijpheid
om een volledige aromatische frisheid te garanderen. Fermentatie en maceratie over een periode van vier dagen om een maximum aan kleur en anthocyanen te extraheren. Afscheiding en verdere gisting zonder schillen bij een temperatuur van 24°C.
Rijping in halfnieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 4 maanden.
Smaakimpressie
Pirineos tinto is een aantrekkelijke wijn te wijten aan zijn originaliteit en de frisheid van zijn smaken en aroma's. Een blend van de Merlot- druif en een klein percentage Syrah-druif. Een wijn die gedurende 4 maanden op eik is gerijpt. En hierdoor meer complexiteit en intensiteit van de aroma's aan de wijn geeft. Pirineos tinto heeft een mooie donkere kersenkleur met robijnrode schijn. In de neus herken je de verse aroma's van tomatenbladeren, zwarte bessen, passievruchten en kalk gecombineerd met noties van de rijping op hout. In de smaak is de wijn zijdezacht, evenwichtig en rijkelijk.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0,75L
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2024
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL