VIDAU

VIDAU
De essentie van wijn.
€ 49,69
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Met het woord "Vidau" verwezen onze voorouders naar de wijngaarden die met verschillende variëteiten waren beplant

Wijnfiche VIDAU

Met het woord "Vidau" verwezen onze voorouders naar de wijngaarden die met verschillende variëteiten waren beplant. Eén woord, een concept dat Bodegas Escudero vanuit het verleden actualiseert en naar de toekomst projecteert. Uit de beste selectie van rijpe druiven van deze oude wijnstokken ontstaat een dankbare en oprechte wijn, buitengewoon complex en zeer natuurlijk. Een wijn die wegzinkt in de wortels van de traditie en herinneringen oproept aan de tijd die nog rest.

De druiven zijn afkomstig van de wijngaard "Cuesta la Reina" die meer dan 80 jaar oud is en eigendom is van het wijnhuis. De druiven worden verzameld in fruitkisten om elke vorm van pletten te vermijden en worden naar de kelder vervoerd in een koelcontainer bij 6ºC. Er zijn geen pompen gebruikt tijdens het elaboratieproces, alleen zwaartekracht om elke vorm van schade aan het fruit te voorkomen.

VIDAU 05 - Guia Peñin, September of 2011 - 91/100 Pts.
VIDAU 05 - Wine Advocate, April of 2010 - 90/100 Pts.

100% Vidau

Vinificatie
De gisting wordt uitgevoerd met autochtone gisten bij een zorgvuldig gecontroleerde temperatuur, in roestvrijstalen tanks. De totale duur van de maceratie bedroeg 32 dagen.
Na de decuvee werd de wijn overgebracht naar Frans en Roemeens eikenhout. Tijdens het rijpingsproces werd de wijn 3 keer overgestoken. 18 maanden in Franse (80%) en Roemeense (20%) eiken vaten
Smaakimpressie
Goed gedekt kersenrood. Intense aroma's met hints van rijp fruit, specerijen, balsamico en goed geassembleerd eikenhout. Vlezig en smaakvol in de mond, goed in balans en tanninerijk. Genuanceerde lange afdronk gedomineerd door rijp fruit en verouderingstonen.
Wijnhuis
Klimaat
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot ...
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL