VINSACRO DIORO

VINSACRO DIORO 2010
De gezegende wijn, een wijn om van te genieten.
€ 45,20
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Omgeven door wijngaarden is Bodegas Vinsacro de ideale plek om inspiratie op te doen voor het maken van kwaliteitswijnen

Wijnfiche VINSACRO DIORO

Omgeven door wijngaarden is Bodegas Vinsacro de ideale plek om inspiratie op te doen voor het maken van kwaliteitswijnen. De meest uitgelezen signatuurwijnen worden hier geproduceerd, zoals Vinsacro Dioro, Vidau of Arvum, zonder de klassieke Rioja-wijnen te vergeten: Solar de Becquer, Benito Escudero of Serna Imperial, onder andere. Wijnen die innovatie combineren met het traditionele vakmanschap van de familie. Met respect voor onze principes en met het doel om zo min mogelijk in te grijpen in het vinificatieproces, gebruiken we methoden die de druiven en de wijn transporteren met behulp van de kracht van de zwaartekracht. Op deze manier bereikt de wijn uw glas op een natuurlijke manier.

Druiven geselecteerd van oude wijnstokken op het landgoed Cuesta la Reina op de zuidelijke hellingen van Monte Yerga, op een naar de zon gekeerde helling die begint op 450 meter en oploopt tot 800 meter. De bodem is arm kalkhoudend klei-kalkhoudend en steenachtig. Het is een landgoed van meer dan 120 hectare dat al 4 generaties lang in het bezit is van de familie Escudero, en waar altijd wijngaarden zijn verbouwd. De productie per hectare is zeer laag.  De druiven worden met de hand geoogst, waarbij de druiven worden geselecteerd en in kisten naar de wijnmakerij worden vervoerd in een koelcontainer bij 6ºC. In de wijnmakerij worden ze opnieuw geselecteerd op een sorteerband. 

Robert Parker: 96/100

Vinificatie
De druiven worden met de hand geoogst, geselecteerd en naar de wijnmakerij vervoerd in kisten in een gekoelde container bij een temperatuur van 6ºC. In de wijnmakerij worden de druiven opnieuw gesorteerd op een sorteerband.
De gisting werd uitgevoerd met inheemse gisten en de maceratie duurde 34 dagen, waarbij de dop dagelijks werd gebroken. Daarna werd hij overgebracht in vaten waar hij een malolactische gisting onderging. De wijn rijpte 17 maanden in eikenhouten vaten en werd gebotteld na een lichte filtering.
Smaakimpressie
Zeer intense donkere kersenkleur. Zeer expressief met aroma's van goede rijpheid, balsamico nuances, hints van leer en mineralen met een zeer aangename vanille achtergrond. Smaakvol, vol en goed gestructureerd, met rijpe en ronde tannines, die het gevoel geven om nog een glas te vragen. Zeer lang en vol van smaak.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2030
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL