El Solà d'en Pol Rosat

El Sola d'en Pol Rosat
Fris, fruitig, elegant, zomers.
€ 9,65
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Xavier Clua is de vierde generatie van het familiebedrijf in Vilalba dels Arcs, Catalonië, dat een lange traditie heeft in de wijnbouw. In 1995 stapte het bedrijf over naar de productie van gebottelde kwaliteitswijnen, wat leidde tot groei en de bouw van een nieuwe wijnmakerij in 2006.

Wijnfiche El Solà d'en Pol Rosat

Het wijnhuis Xavier Clua in Vilalba dels Arcs, Catalonië, heeft een lange traditie in de wijnbouw die teruggaat tot de middeleeuwen. Xavier Clua leidt nu de vierde generatie van het familiebedrijf en combineert de oude ervaring met nieuwe technieken geleerd tijdens zijn universitaire opleiding. In 1995 stapte het bedrijf over naar de productie van gebottelde kwaliteitswijnen, met behoud van een beperkte productie die een zorgvuldige selectie van druiven en controle van vinificatie mogelijk maakt. Het succes van het bedrijf zorgt voor groei, met toevoeging van nieuwe waarden zoals Rosa Domènech. Om aan de eisen van deze groei te voldoen, werd in 2006 een nieuwe wijnmakerij gebouwd, die moderne faciliteiten combineert met respect voor de traditie en liefde voor het land, de wijngaard en de wijn.

Vinificatie
De druiven werden geoogst in september. Na een koele gisting laat men de wijn 4 maanden rusten in roestvrijstalen tanks.
Smaakimpressie
In het glas heeft de wijn een mooie lichtroze kleur met paarse reflecties. De neus is intens en fruitig, met aroma's van aardbeien, frambozen en rode bessen. In de mond is de wijn fris en levendig, met een goede zuurgraad die mooi in balans is met de fruitige tonen. De afdronk is lang en fruitig, met een aangenaam droog karakter.
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
6°C à 8°C
Foodpairing
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2026
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding