Zuid-Spanje's Vloeibare Verfijning!
Wijnfiche SHERRY FINO
De oorsprong van alles. De ziel van het bedrijf. Barbadillo is het zuiden en het is de zee. Het is Cádiz en het is de westenwind. Het is Sanlúcar en het is traditie. Het is een honderdjarig wijnhuis en toch is het de toekomst. Barbadillo's geschiedenis gaat terug tot 1821; het jaar waarin we voor het eerst Manzanilla wijn begonnen te produceren en sindsdien hebben we niets anders gedaan dan evolueren en blijven we opmerkelijke wijnen produceren die zeker hun stempel drukken op iedereen die ze consumeert.
Onze oenologen stoppen al hun hart en ziel in het wijnbereidingsproces, en dankzij al hun harde werk, en de ongelooflijke witte albariza grond waarop onze druiven groeien, zijn we in staat om onze consumenten werkelijk unieke wijnen aan te bieden. Onze oenologen zijn professionele experts die een leven lang hun oenologische kennis hebben opgebouwd door middel van creatie en innovatie.
De Castillo de San Diego wijn, die voor het eerst werd geproduceerd in 1975, is waarschijnlijk de meest verkochte witte wijn in Spanje, en zonder twijfel is het een wijn die echt de geneugten en de kwaliteit van het leven vertegenwoordigt die het zuiden te bieden heeft. Manzanillas, Sherries, Brandies, Vinos de la Tierra de Cádiz... er zijn zoveel juweeltjes te vinden in de wijngaarden van Barbadillo.
Met eigen wijngaarden van meer dan 500 hectare, 16 rijpingskelders in Sanlúcar de Barrameda, en een rode en witte wijnmakerij, is Barbadillo één van de grootste wijnmakerijen in het gebied van Marco de Jerez.
Amandelen met hints van vers deeg, wilde kruiden
Droog, lichtvoetig
Het lage zuurgehalte combineert uitzonderlijk goed met gerechten die ook een zuurgehalte bevatten (vinaigrette salades, marinades, etc.) evenals met koude soepen (gazpacho, ajo blanco, etc). Haring, ansjovis, rauwe vis