BLANC DE LAURONA

blanc de laurona
Een rijkelijke dame uit Montsant
€ 17,75
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
15.50
Inhoud
0.75 l
Celler Laurona is gelegen in de Sierra del Montsant, achter het voorgebergte van de Middellandse Zeekust van Tarragona.

Wijnfiche BLANC DE LAURONA

Celler Laurona is gelegen in de Sierra del Montsant, achter het voorgebergte van de Middellandse Zeekust van Tarragona. Daar heeft Fiona Fischer samen met René Barbier Ferrer het volledige potentieel van de inheemse Grenache, rood en wit, Macabeo en Cariñena om te spelen met de verschillende bewerkingen van Syrah en Cabernet en wijnen te creëren met een grote persoonlijkheid.
Het grootste respect in de arbeid van de wijngaarden, de toewijding, kennis en geduld in de wijnmakerij, maken van onze wijnen grote "vins de garde".

Wijngaarden aangeplant in 1995 en 1996 in struikgewas.

3185 flessen.

Vinificatie
De helft van de most wordt gefermenteerd in acaciavaten van 500 liter en de andere helft wordt in roestvrij staal gedeponeerd. De helft wordt gerijpt met zijn droesem in acacia vaten van 500 liter en de andere helft in Franse eiken vaten van 300 liter...
De winter was iets kouder dan gewoonlijk. De regenval van februari tot juni was schaars. De knopzetting ontwikkelde zich goed en ging gepaard door een goede vegetatieve groei in de eerste fenologische fasen. De regenval was, zoals eerder opgemerkt, was schaars maar aanwezig in alle lentemaanden, positief voor de bloei en het begin van de groei. Wat de zomer betreft De zomer was droog, met hoge en constante temperaturen. We kunnen de temperaturen in juni benadrukken, die twee graden hoger waren dan dan het gemiddelde van de laatste tien jaar. Het gebrek aan water van januari tot september heeft in sommige bedrijven droogte veroorzaakt, waardoor een trager rijpingsproces.
Smaakimpressie
Visueel: zuiver en goudkleurig.
Neus: De neus is complex. Het is bloemig (witte bloemen, lelie) gecombineerd met fruittonen zoals watermeloen en banaan. Tegelijkertijd kruidig: bijenwas en kweepeer, tijm en witte peper.
Smaak: De aromatische complexiteit is in perfecte harmonie met de sensaties in de mond, waarin hij ons de frisheid van citrusvruchten met
granaatappel en appel, zoetheid met specerijen, een beetje zoethoutstokje, zout en peper op hetzelfde moment, marine mineraal, breed en uitgestrekt.
Bodem
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
15.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2027
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding